RSS

Näringslivsbloggen

näringslivystad näringslivystad

Följ en del av de aktiviteter som sker under året.


Näringslivsfrukost

Publicerad: 2021-12-08 14:16

Den 7e december arrangerades årets sista Näringslivsfrukost på Kabusa Art Gallery

Julstämning på Ystads Näringslivsfrukost

Julkänslan infann sig på Kabusa Art Gallery när årets sista Näringslivsfrukost arrangerades.

Lussekatter, pepparkakor och levande ljus skapade en härligs stämning och vad sorlet att dömma så nätverkades det rejält redan innan programmet startade.

Klockan 8.00 hälsade Johan Österberg, Marknad och Näringslivsavdelningen samt Lars Larsson, Företagarna Ystad alla välkomna och först ut i programmet var Britta Sjunnesson och Gregor Kruse som berättade om sin verksamhet.

Vi på Marknad och Näringslivsavdelningen berättade om vår avdelning och inom vilka områden som var och en av oss arbetar inom. Mer om det hittar du under företagslots.

Sen var det dags för Lotta Roth, Företagarna Riks att berätta vilken nytta man har som företagare att vara med i en företagarorganisation.

Strax innan det var dags att ta en paus för att fylla på kaffe och nätverka, fick vår nya kommundirektör Randi Graungard möjligheten att presentera sig.

Efter pausen var det dags för Lotte Kolare, Nyföretagarcentrum att berätta om hur verksamheten fungerar och hur man arbetat under pandemin. Extra rolig nyhet är att Ystad slagit rekord i antal nystartade företag under 2021 vilket säger en hel del om den drivkraft som finns i vår kommun.

 


Näringslivsfrukost

Publicerad: 2021-11-16 14:10

De nominerade till Årets Företagare avslöjades på dagens Näringslivsfrukost

Näringslivsfrukost på klostret

Det var en vacker morgon där marschallerna visade vägen in till klostret där dagens Näringslivsfrukost arrangerades. Vi inledden med en god frukost och nätverkande och klockan åtta inledde Lars Larsson, Företagarna Ystad tillsammans med Johan Österberg, Marknad och Näringslivschef med att hälsa välkomna.

Först ut vad en intervju med Percy Gustavsson och Bosse Johnson, Företagarna som summerade nuläget kring arbetet med E65 och besöket i Sveriges Riksdag för några veckor sedan. (som finns att läsa här i bloggen)

Därefter var det dags för Lars att avslöja vilka företagare som nominerats till Årets Företagare 2021. Lars läste upp nomineringen och publiken fick gissa.

Nominering 1

"Detta är företagare med råg i ryggen som liksom kornet på åkern reser sig starkare efter ett oväder. Med stor entusiasm och drivkraft har man fortsatt att omvandla ett fd traditionellt lantbruk till ett fullskaligt gårdshotell med restaurang, konferens och spa. Med en stor portion kärlek och ett fantastiskt personalteam har man idag färre svinalogar men fler barbecue kvällar. Antal besökare över året visar tydligt att vi trivs bäst i öppna landskap"

Stort grattis till Maria och Magnus Hallin, Örums Nygård

Nominering 2

" Här möter vi två unga entreprenörer med båda fötterna stadigt i marken. En företagare som springer fort och som jagat ifatt ett flertal gaseller. Med tyngdpunkten i Skåne verkar företaget i hela regionen och man har skapat sig ett starkt varumärke inom markanläggningsbranschen. Företaget har visat en stark tillväxt både när det gäller omsättning och antal anställda. I en bransch som till stor del består av stora bolag är det med glädje vi ser att företaget fortsätter att växa i privat regi"

Stort grattis till Gustav och Anny Antonsson, Antonssons Mark & Entreprenad AB

Nominering 3

"Företagare i en konkurrensutsatt bransch som helt och hållet är sin egen länk och kedja. Företaget har funnit sin egen väg och är den lilla skobutiken med de stora märkena. De säljer på personligt varumärke, rekommendationer och sociala kanaler. Under företagets resa har butiksytan utökats till det dubbla och innefattar nu sortiment för dam, herr och barn. Här hittar vi en inspiratör, glädjespridare med en stor touch med stil. Hit kan man komma oavsett om man har storlek 22 eller 48. Hur långt kan man gå? Ja, det beror på hur bra skor man har"

Stort grattis till Åsa och Johan Lind, Footwear

I slutet av programmet intervjuades Bror Tommy Borgström bl.a om hans kommande bok om Ystad och Ystadprofiler. Avslutningsvis gavs möjligheten att tända ett ljus till minne av Ingvar i Klosterkyrkan.

Näringslivsfrukostarna arrangeras av Ystads kommun och Företagarna Ystad tillsammans med Ystads Allehanda och Radio Active. Nu kan du se frukosten i efterhand på Ystads kommuns Youtube kanal.

 

nominerade årets företagare Näringslivsfrukost


Näringslivsfrukost

Publicerad: 2020-12-10 16:13

Årets sista näringslivsfrukost sändes live från Ystad Studios Visitor Center och bjöd på stjärnglans och julstämning.

Vem är nominerad till Årets Företagare 2020?

Ja, det avslöjade Ingvar Öberg, ordförande i Företagarna Ystad i slutet av livesändningen av årets sista näringslivsfrukost.

De nominerade företagarna är Jenny och Martin som driver Hotell Continental du Sud och Fritiden hotell och kongress, Åke Sahlin som driver Svets och Tillbehör samt Christina och Sebastian som driver Fogarolli. Ett stort grattis till er önskar vi!

Vem som vinner det ärofyllda priset Årets Företagare 2020, avslöjas i början av 2021 när det är dags för en digitala Näringslivsgala.

Tidigare vinnare finns att läsa på vår hemsida under utmärkelser

 

På programmet:

Johan Österberg inledde frukosten med att hälsa alla välkomna och vägledde oss sen genom en fullspäckad näringslivsfrukost. På plats fanns förra årets vinnare av priset Årets Nyföretagare, det vill säga Grändens Mat, vi bjöds bland annat på julmatstips och underbara dofter spreds sig i studion.

I rimstugan satt Lotte (Näringslivsutvecklare och Företagslots) tillsammans med Amelie Liedberg, Öja Krog redo att ta sig an de lokala julklappstips som kom in via vår Instagramkanal. Rimmen finns sparade under höjdpunkter.

I TV:soffan fanns Percy och Bosse från Företagarna Ystad som gav oss en uppdatering av arbetet kring E:65. Här passade man även på att tipsa om att årets julklapp kanske är ett medlemskap i Företagarna (eller såklart andra nätverk, föreningar eller organisationer)

Med på länk fick vi en alldeles speciell hälsning till näringslivskontoret från Företagarnas VD Günter Mårder.

Hela frukosten kan du se i efterhand, se länk till YouTube nedan.

* Inom kort kommer du att kunna välja att se frukosten med text. Textningen görs av en algoritm och att det ibland uppstår fel. Sammanfattningen av frukosten hittar du i texten ovan, vill du veta mer är du varmt välkommen att kontakta Företagslotsen på 0411-57 80 00

 


Digilog näringslivsfrukost

Publicerad: 2020-09-29 16:16

Idag var det dags för oss att arrangera en digilog näringslivsfrukost på Scala Missade du frukosten idag? Då kan du se den i efterhand på YouTube

En flexibel näringslivsfrukost på Scala

50 personer samlades på Scala biografen för att delta fysiskt på vår näringslivsfrukost. Det var också det max antal som vi tillåtit i linje med gällande restriktioner. Utöver det följde ca 50st frukosten live via YouTube.

Klockan 7.30 slogs porten upp och alla fick sin egen frukostbox som levererades av Mr Gourmet, Mats Rodenstam. Klockan 8.00 var det dags för livesändningen att starta och sändningen kan du även se i efterhand. Detta blev också premiär att testa den nya automattextningen för videor som kom igång samma dag som frukosten.

Frukosten inleddes med att Ingvar Öberg, Företagarna Ystad och Johan Österberg, Marknad- och Näringslivschef hälsade välkomna och intervjuade även Prins Wendel, Köpmannaföreningen och Mats Rodenstam, Horeca.

På plats på Scala fanns Per Tryding från Sydsvenska Handelskammaren för att presentera en ekonomisk analys av näringslivet i Coronaepidimins spår. Därefter blev det panelsamtal mellan Per-Olof Lind, politiker, Eva Holm från Företagarna Ystad, Lotte Kolare från Nyföretagarcentrum, Tony Leo från Länsförsäkringar Skåne och Per Tryding, Sydsvenska Handelskammaren. Panelsamtalen leddes av moderator Joel Lyth från Länsförsäkringar.

Stort tack till alla närvarande och deltagare för en givande och intressant morgon!

Näringslivsfrukostarna arranggeras av Ystads kommun och Företagarna Ystad i samarbete med Ystads Allehanda och Radio Active

 

Första gången med ny textningsfunktion

Från och med september i år gäller Webbdirektivet för alla myndigheters digitala information. Lagen föreskriver att myndigheters information ska vara tillgänglig för alla, t ex för personer med olika funktionsvariationer, som t ex nedsatt syn eller hörsel. 

Därför ska video som publiceras på en myndighets digitala kanaler som exempelvis hemsidan följa vissa krav. Själva videospelaren ska uppfylla vissa krav, liksom att det som sägs i videon ska textas så att tittare med nedsatt hörsel också ska ta till sig vad som sägs.

Ystads kommun har alldeles nyligen infört en tjänst för automatisk textning med hjälp av en Google AI-algoritm, som lyssnar av vad som sägs och förvandlar det till textremsor i videor. Dagens näringslivsfrukost blev det första testet för funktionen.

Som du ser i videon nedan kan du välja att se den med text.

Vi får på förhand be om ursäkt för Googles ytliga kunskaper i skånska, det har blivit en del roliga fel i filmen. Men eftersom algoritmen drivs med artificiell intelligens, påstås den efter hand lära sig, och bli bättre och bättre. (aktivera textningen genom att klicka på tangentbordssymbolen nederst.)

 


Digital näringslivsfrukost i Ystad

Publicerad: 2020-05-14 14:09

12 maj klockan 8.00 var det premiär för oss att sända näringslivsfrukosten live via YouTube.


Näringslivsfrukost

Publicerad: 2020-03-10 16:53

Idag var det dags för årets första näringslivsfrukost. Frukosten var fullsatt till sista sittplats och det var ett härligt sorl och inspirerande talare.


Årets sista näringslivsfrukost

Publicerad: 2019-12-10 11:49

Idag var det dags för årets sista näringslivsfrukost och julstämningen infann sig redan i entrén.


Näringslivsfrukost

Publicerad: 2019-09-03 14:11

Tisdagen den 3 september var det dags för höstens första näringslivsfrukost


Näringslivsfrukost

Publicerad: 2019-06-04 12:00

Tisdagen den 4 juni var det dags för näringslivsfrukost i Surbrunnsparken.


Skola, näringsliv och kompetensförsörjning

Publicerad: 2019-04-02 13:43

Ystad Gymnasium fylldes med företagare idag på morgonen när det var dags för Näringslivsfrukost med tema ”skola näringsliv & kompetensförsörjning”


Näringslivsfrukost 5 februari

Publicerad: 2019-02-05 11:21

Ystad Arena fylldes till bredden när det var dags för årets första näringslivsfrukost


Näringslivsfrukost 11 december

Publicerad: 2018-12-12 13:12

Årets sista näringslivsfrukost arrangerades i Knutssalen på Gamla Rådhuset


Näringslivsfrukost 4 september

Publicerad: 2018-09-05 15:32

Tisdagen den 4 september var det dags för höstens första näringslivsfrukost och Surbrunnsparken fylldes med företagare när det var dags för frukost med temat: "Pulsen på politiken för ett blomstrande näringsliv"