RSS

Näringslivsbloggen

näringslivystad näringslivystad

Följ en del av de aktiviteter som sker under året.


Näringslivsfrukost

Publicerad: 2022-06-01 16:00

Ystads Näringslivsfrukost samlade över hundra företagare på Ystads Saltsjöbad

Näringslivsfrukost - ÄNTLIGEN

Johan Österberg, Marknad och Näringslivschef tillsammans med Lars Larsson, ordförande Företagarna Ystad hälsade alla välkomna till en fullsatt näringslivsfrukost, sorlet från äver hundra företagare talade sitt tydliga språk att man längtat till denna form av nätverkande.

Färsk konjunkturrapport

Privatekonom Anders Hansson, Sparbanken Skåne och Øresundsinstitutets Johan Wessman presenterade deras rykande färska konjunkturrapport och vi fick veta hur det går för näringslivet i Ystad och Skåne och hur utvecklingen ser ut framåt. 

Ett fullspäckat program

Efter genomgången av rapporten vad det dags för Paula Nilsson, Ystads kommuns kommunalråd att intervjuas.

Vi korar för första gången Årets Prao-plats och årets Praohandledare med pompa och ståt. Jenny Randowo och Amanda prao samordnare tillsammans med Sara på Ystads Allehanda presenterade årets vinnare som blev Elmannen och Sara på Blomsterhuset Europa.

Peter Eriksson och Fredrik Hagenkötter berättade om sina erfarenheter om Ystad som transitkommun (mottagande av ukrainska flyktingar)

Guldfeber

Oscar Carlén, Ystads IF Handboll och Malin Strömberg, Ystad Simsällskap delade med sig av sina erfarenheter kring ledarskap.  De har båda varit elitidrottare själva och är nu är elittränare i sin hemstad. De berättade även om sina respektive klubbars ungdomssatsningar. Malin berättade om kommande Grand Prix och deras nystartade Simakademi och Oscar om YIFs satsningar kring ungdomsverksamheten och det rykande färska SM guldet såklart.

Näringslivsfrukost_Bild Ystad_Malin Näringslivsfrukost_Bild Ystad_Oscar


Kreativ frukost

Publicerad: 2022-03-25 09:39

Kulturen i Ystad tillsammans med Ystad Studios Visitor Center bjöd in till en kreativ frukost på Klostret

Kreativ frukost

I onsdags arrangerade Kristina Erlandsson, kulturutvecklare, Lolita Persson, kulturchef och Marie Holmström, turistchef en kreativ frukost riktat mot kreativa näringar i kommunen.

I klostret samlades ca 50 personer och vi var på plats för att berätta om vår avdelning och att företagslotsen finns tillgänglig för alla branscher.

Katarina Carlsson presenterade sin rapport ”Kulturella och Kreativa Näringar i Ystads Kommun" som nu är färdig. Att rapporten är färdig innebär i sin tur att arbetet börjar.

 

Kreativ frukost


Livesänd näringslivsfrukost

Publicerad: 2022-02-15 15:17

Ystads näringslivsfrukost livesändes från Ystad Studios Visitor Center

Allt kan hända i en livesändning

Idag var det dags för Ystads näringslivsfrukost och som du vet så kan allt hända när det är live. Det är också det som gör att man är lite extra nervös inför en sådan sändning.

Klockan 8.00 på Ystads Youtube kanal kunde man följa frukosten och Johan Österberg började med att hälsa välkommen till morgonens första gäster Gabriella Westheim och Jörgen Nilsson för att höra mer om den trygghetsmätning som gjorts och om hur de arbetar för säkerhet och trygghet sett ur ett näringslivsperspektiv.

Därefter tog Anders Nilsson, Ystad Saltsjöbad och Johan Sandberg, Sparbanken Syd över platserna i soffan för att berätta om ett nytt företagsinitiativ som de identifierat efter deltagandet i Backåkra Summit 2021.

Lars Larsson, Företagarna Ystad befann sig i Sydafrika och agerade flygande reporter, han intervjuade Mats på Dücker Corrpal som även han befann sig i Sydafrika med arbetet.

Vi fick även lyssna på intervjuer med Bravida och Postnord, två av de verksamheter som nyligen etablerat sig på Öja Verksamhetsområde.

I Studion var även Daniel Müllern på plats för att laga lite god och nyttig mat och för att prata nutid och framtid inom restaurangyrket både generellt och företagarmässigt. 

Sist i programmet fick vi alla möjlighet att provsmaka Dannes goda mat - en toppenavslutning på en fantastisk morgon. Stort TACK till alla som tittade och alla som gjorde sändningen möjlig.

Missade du sändingen?

Ingen fara, du kan se den i efterhand på Ystads kommuns Youtube kanal.

 


Nyhetsbrev

Publicerad: 2022-01-25 14:20

Idag skickade vi ut vårt nyhetsbrev med många spännande nyheter

Hoppas du får vårt nyhetsbrev

Den 15 februari är det dags för Näringslivsfrukost. Frukostarna arrangeras av Ystads kommun och Företagarna Ystad i samarbete med Radio Active och Ystads Allehanda. Om detta och mycket mer berättade vi i vårt senaste nyhetsbrev.

Näringslivsfrukosten kommer att bli digital och LIVESÄND. Under livesändning kan vad som helst hända och det innebär alltid en del nerver.

Idag släppte vi delar av programmet och vi är så glada över att kunna berätta för dig att vi gästas av bland annat Gabriella Westheim, ny säkerhetschef i Ystad och Daniel Müllern en välkänd krögare och Ystadprofil.

Vi hoppas att du bokat upp det i din kalender, klockan 8.00 börjar sändningen från Ystads kommuns YouTube kanal. Vi nätverkar självklart även live på vår Instagramkanal så tagga gärna @naringslivystad.

Varmt välkommen!


Näringslivsfrukost

Publicerad: 2021-12-08 14:16

Den 7e december arrangerades årets sista Näringslivsfrukost på Kabusa Art Gallery


Näringslivsfrukost

Publicerad: 2021-11-16 14:10

De nominerade till Årets Företagare avslöjades på dagens Näringslivsfrukost


Näringslivsfrukost

Publicerad: 2020-12-10 16:13

Årets sista näringslivsfrukost sändes live från Ystad Studios Visitor Center och bjöd på stjärnglans och julstämning.


Digilog näringslivsfrukost

Publicerad: 2020-09-29 16:16

Idag var det dags för oss att arrangera en digilog näringslivsfrukost på Scala Missade du frukosten idag? Då kan du se den i efterhand på YouTube


Digital näringslivsfrukost i Ystad

Publicerad: 2020-05-14 14:09

12 maj klockan 8.00 var det premiär för oss att sända näringslivsfrukosten live via YouTube.


Näringslivsfrukost

Publicerad: 2020-03-10 16:53

Idag var det dags för årets första näringslivsfrukost. Frukosten var fullsatt till sista sittplats och det var ett härligt sorl och inspirerande talare.


Årets sista näringslivsfrukost

Publicerad: 2019-12-10 11:49

Idag var det dags för årets sista näringslivsfrukost och julstämningen infann sig redan i entrén.


Näringslivsfrukost

Publicerad: 2019-09-03 14:11

Tisdagen den 3 september var det dags för höstens första näringslivsfrukost


Näringslivsfrukost

Publicerad: 2019-06-04 12:00

Tisdagen den 4 juni var det dags för näringslivsfrukost i Surbrunnsparken.


Skola, näringsliv och kompetensförsörjning

Publicerad: 2019-04-02 13:43

Ystad Gymnasium fylldes med företagare idag på morgonen när det var dags för Näringslivsfrukost med tema ”skola näringsliv & kompetensförsörjning”


Näringslivsfrukost 5 februari

Publicerad: 2019-02-05 11:21

Ystad Arena fylldes till bredden när det var dags för årets första näringslivsfrukost


Näringslivsfrukost 11 december

Publicerad: 2018-12-12 13:12

Årets sista näringslivsfrukost arrangerades i Knutssalen på Gamla Rådhuset


Näringslivsfrukost 4 september

Publicerad: 2018-09-05 15:32

Tisdagen den 4 september var det dags för höstens första näringslivsfrukost och Surbrunnsparken fylldes med företagare när det var dags för frukost med temat: "Pulsen på politiken för ett blomstrande näringsliv"