RSS

Näringslivsbloggen

näringslivystad näringslivystad

Följ en del av de aktiviteter som sker under året.


Från SWOT till värdeerbjudande med de globala målen

Publicerad: 2021-06-02 16:45

Idag var det dags för en kortare och intensivare version av "från SWOT till värdeerbjudande med de globala målen"

Ett projekt som utgår från Ystadmodellen

Ett kommungemensamt projekt som genomförs med stöd av Region Skåne. (Ystad, Simrishamn, Sjöbo och Tomelilla)

Projektet genomförs tillsammans med Tillväxt Syd och idag var det dags för en kortare och intensivare version av "från SWOT till värdeerbjudande med de globala målen"

På dagens webbinar deltog Pontho hair, Ystadappen, Veteranpoolen, Coride, JL Fysiocenter, Lunkaberg B&B, Sågmöllan och representanter från Tillväxt Syd och kommunerna.

Karin Lintrup höll i workshopen och efter förmiddagen erbjöds alla deltagande företag möjligheten att göra en tillväxtplan på kort och lång sikt med hjälp av Calle Rasmusson, Tillväxt Syd. I tillväxtplanen integreras även en hållbarhetskalkyl parallellt med den ordinarie kalkylen.

Vill du läsa om projektet hittar du en publik sammanställning på ystadmodellen.

 


Från SWOT till värdeerbjudande med de globala målen

Publicerad: 2021-04-20 11:55

Med finansiellt stöd från Region Skåne genomför SÖSK kommunerna (Ystad, Simrishamn, Sjöbo och Tomelilla) just nu ett kriscoachingprojekt som kommer att genomföra i samarbete med Tillväxt Syd.

Med finansiellt stöd från Region Skåne genomför SÖSK kommunerna (Ystad, Simrishamn, Sjöbo och Tomelilla) just nu ett kriscoachingprojekt som kommer att genomföra i samarbete med Tillväxt Syd.

Projektet är ett kriscoachingprojekt där vi vill låta företag från utsatta branscher oberoende av medlemskap i Tillväxt Syd ta del av tillväxtplaner och koppla dessa till konceptet "FN:s hållbarhetsmål - ett smörgåsbord för nya affärer" Vi kommer att dela upp projektet i fyra steg.

Projektet går ut på att vi ska använda oss av konceptet ”FN:s hållbarhetsmål – ett smörgåsbord för nya affärer” och Ystadmodellen, där fokus är företagsutveckling och hållbar lönsamhet. Vi kommer att genomföra fyra workshops och i nuläget är det digitala sådana som gäller.

Målet med projektet är att de företag som är med i projektet kommer att ha en tillväxtplan på kort och lång sikt för sitt företag som är kopplat till de globala målen. Att detta i sin tur öppnar upp för nya möjligheter och nya affärer både på kort och lång sikt.

Målet för projektet är också att presentera en handlingsplan för organisationer och kommuner för hur man på ett konkret och effektivt sätt kan hjälpa företag att skapa förutsättningar för tillväxt även mitt i en kris.

Denna handlingsplan ska sedan spridas till andra kommuner och organisationer

Vid frågor om projeket, kontakta: lotte.nilsson@ystad.se

Sammanfattning av projektet från deltagande företag hittar du på Ystadmodellen

 

kriscoaching

Kategorier: Företagsklimat