RSS

Näringslivsbloggen

näringslivystad näringslivystad

Följ en del av de aktiviteter som sker under året.


Sommarhälsningar

Publicerad: 2019-06-27 11:34

Vi på Marknad & Näringsliv vill passa på att önska dig en riktigt skön sommar!

Under veckorna 27-32 har vi varierade öppettider och lite mindre bemanning.
Du når oss via vårt direktnummer: 0411-57 80 00

 

Ett urval av datum att hålla koll på:

Nästa näringslivsfrukost är den 3 september på LiteMer. Program kommer efter sommaren. Läs mer om våra Näringslivsfrukostar

FNs hållbarhetsmål - ett smörgåsbord för nya affärer 3:e oktober i Simrishamn
Den 3e oktober är det dags för det 4:e gemensamma arrangemanget. Anmälningslänken är öppen om du redan nu vill säkra din plats.
Läs mer här FNs hållbarhetsmål - ett smörgåsbord för nya affärer

Årshjul skola och näringsliv
På SETT dagarna som är skandinaviens största mötesplats inom det moderna och innovativa lärandet var representanter från Västerportskolan (fd. Änga/Västervång) en av föredragshållarna under våren.
Här berättade de bland annat om flera exempel på hur vi tillsammans arbetat under året som gått i Ystads kommun, med vår samverkan mellan näringsliv & skola.
Läs mer om arbetet under året med skola och näringsliv

Upphandlingsinformation
Annonserade och planerade upphandlingar

Marknad & Näringsliv på Instagram
Vi har nyligen startat upp ett Instagramkonto, näringslivystad.
Här kan du följa och kommentera, hoppas vi hörs även där!
#näringslivystad

Under hösten sker det även en massa andra trevligheter såsom den efterlängtade Näringslivsgalan, branschträffar, mässa, nyinflyttardagen m.m. Mer information kommer.


GLAD SOMMAR ÖNSKAR VI
Johan, Itta, Åsa, Angelica och Lotte

Kategorier: Företagslots

Ung företagsamhet

Publicerad: 2019-06-17 10:09

Priser till elever som drivit företag genom Ung Företagsamhet har delats ut i dagarna

Elever som har drivit UF under skolåret har frivilligt fått tävla med sitt företag och valt själva vilken kategori de vill tävla i.

De har sedan skriftligen och muntligen fått redovisa varför de skall väljas som vinnare inför vår sponsorjury. Detta skedde i mitten av maj.

I år hade vi möjligheten av välja både en 1:a och 2:a i varje sponsorkategori. Summorna är på 3000 kr resp. 1600 kr.  Företagen höll hög kvalité i år och många var riktigt bra – svårt att välja!

Ystads och Tomelilla kommun samarbetar och därför tävlar gymnasieskolornas UF-företag både från Ystad och Tomelilla (Bollerup). Tyvärr hade vi inte några tävlande från de två privata gymnasieskolorna i år, men det hoppas vi på till nästa år. Därav att det bara är Ystads Gymnasium och Bollerups Lantbruksinstitut  som tävlat i år.  

Bollerup fick sina priser den 5 juni (4 priser), Ystads gymnasiums 2:or 12 juni (5 priser) och det sista priset delades ut på studentdagen den 14 juni. Totalt 10 priser.

På Ung Företagsamhets hemsida kan du läsa mer om vad UF-företag är.

Ung företagsamhet 2019_


Näringslivsfrukost

Publicerad: 2019-06-04 12:00

Tisdagen den 4 juni var det dags för näringslivsfrukost i Surbrunnsparken.

Klockan 7.30 samlades ca 120 deltagare för att slå sig ner till en frukostbuffé och nätverka. Johan Österberg, Marknad & Näringslivschef och Bosse Johnson, Företagarna Ystad hälsade välkomna vid åtta. Därefter inledde dagens huvudtalare Jessica Fredson, Ystad Energi sitt inspirerande föredrag. Jessica beskrev på ett lättförståeligt sätt kring elförsörjningen i Ystads kommun med omnejd och dess utmaningar och möjligheter.

Därefter var det dags för bensträckare och påfyllning av kaffe och i anslutning till det flaggade Johan för det kommande arrangemanget Svaneholm Open och Regional Business Summit, 27 juni

Programmet fortsatte sen med Eva Hansson, Klimat & Energirådgivare i Ystad- och Tomelilla kommun. Hon berättade om den kostnadsfria rådgivning som de erbjuder och tipsade även om möjligheter att söka ekonomisk ersättning kopplat till sin företagsutveckling.

Avslutningsvis berättade Christer Pålsson, Krageholm Drift AB om deras satsning på solceller.

Nästa näringslivsfrukost är den 3/9, sätt redan nu ett kryss i kalendern!

Jessica Fredson, Ystad Energi