RSS

Näringslivsbloggen

näringslivystad näringslivystad

Följ en del av de aktiviteter som sker under året.


Samverkan skola arbetsliv

Publicerad: 2021-12-16 08:51

En heldagskonferens med workshops med fokus på en regional plattform för ökad valkompetens.

Projekt pågår gällande en digital regional plattform för samverkan skola arbetsliv

Den 15:e december arrangerade vi tillsammans med Malmö stad, Lunds kommun, Helsingborg stad och Kristianstad kommun en heldags konferens med workshops med fokus på en regional plattform för ökad valkompetens, bättre matchning och hållbar kompetensförsörjning i Skåne.

Dagen startade med en intressant föreläsning av forskaren Alexandru Panican kring missmatchnings problematiken gällande missmatch och möjligheterna kring samverkan på lokal och regional nivå.

Information om projektet

Malmö, Helsingborg, Lund, Ystad och Kristianstad är tillsammans ägare av ett regionalt projekt som finansieras genom Region Skåne. Avsikten är att i förstudien undersöka behov av en gemensam digital plattform som bidrar till ökad valkompetens för bättre matchning och hållbar kompetensförsörjning i Skåne. Men även titta på vad denna plattform skulle innehålla.

Bakgrunden till projektet är missmatchningen mellan utbildning-arbetsliv, individers kompetens och arbetsmarknadens behov bidrar till stora kostnader för individer, företag och samhället i stort.

Du kan följa projektet under fliken kompetensförsörjning.


Julskyltningssöndagen i Ystad

Publicerad: 2021-12-16 08:36

Julskyltningen i Ystad lockade många besökare till butikerna

Uppskattad julskyltning i Ystad

76 % av handlarna som svarat på utvärderingen av dagen uppgav att man hade en ökad omsättning denna dag jämfört med 2019 som också var en bra dag med ok förutsättningar.

Skyltsöndagen i Ystad växlade upp i år. Över 70 utställare fanns på plats och var utspridda över flera platser i staden. På Österportstorg var det fokus på barnens jul och på Stortorget var det en miljö av gammaldags jul.

Många av utställarna sålde slut på sina varor och överlag upplevde man det positivt att julmarknaden var utspridd på flera platser i centrala Ystad.

Klostret hade totalt 1300 besökare denna dag och allmänheten upplevde Ystad som fint och mysigt.

100 % av de som svarade på Ystad i Centrums enkät var nöjda.

Julskyltningen i Ystad arrangerades av Ystad i Centrum i samarbete med Ystads kommun.

Kategorier: Arrangemang

Näringslivsfrukost

Publicerad: 2021-12-08 14:16

Den 7e december arrangerades årets sista Näringslivsfrukost på Kabusa Art Gallery

Julstämning på Ystads Näringslivsfrukost

Julkänslan infann sig på Kabusa Art Gallery när årets sista Näringslivsfrukost arrangerades.

Lussekatter, pepparkakor och levande ljus skapade en härligs stämning och vad sorlet att dömma så nätverkades det rejält redan innan programmet startade.

Klockan 8.00 hälsade Johan Österberg, Marknad och Näringslivsavdelningen samt Lars Larsson, Företagarna Ystad alla välkomna och först ut i programmet var Britta Sjunnesson och Gregor Kruse som berättade om sin verksamhet.

Vi på Marknad och Näringslivsavdelningen berättade om vår avdelning och inom vilka områden som var och en av oss arbetar inom. Mer om det hittar du under företagslots.

Sen var det dags för Lotta Roth, Företagarna Riks att berätta vilken nytta man har som företagare att vara med i en företagarorganisation.

Strax innan det var dags att ta en paus för att fylla på kaffe och nätverka, fick vår nya kommundirektör Randi Graungard möjligheten att presentera sig.

Efter pausen var det dags för Lotte Kolare, Nyföretagarcentrum att berätta om hur verksamheten fungerar och hur man arbetat under pandemin. Extra rolig nyhet är att Ystad slagit rekord i antal nystartade företag under 2021 vilket säger en hel del om den drivkraft som finns i vår kommun.

 


Uteserveringar året runt

Publicerad: 2021-12-03 15:48

Nu kan du som företagare ansöka om uteservering året runt i Ystad

Uteserveringar året om i Ystad

Nu kan du som företagare ansöka om uteservering året runt.

Kommunfullmäktige godkänner att markupplåtelse på allmän platsmark till uteserveringar får ske året om.

Det förutsätter att kommunen i varje enskilt ärende bedömt det lämpligt och att polisen gett sitt tillstånd. För att få förnyat tillstånd förutsätts det även att det under merparten av tiden, även under vinterhalvåret bedrivs just uteservering.

I samråd med organisationen Ystad i Centrum har två taxor tagits fram. En för sommarhalvåret maj-september och en för resten av året. 

Kommunfullmäktige har beslutat att det ska kosta 18kr/kvm, som minst 3 034kr på sommaren. Till det kommer en administrationsavgift på 330kr. Vintertid blir avgiften fast 2 500kr.

Här hittar du mer information om hur du ansöker om tillstånd för uteserveringar i Ystad