RSS

Näringslivsbloggen

näringslivystad näringslivystad

Följ en del av de aktiviteter som sker under året.


Kompetensförsörjning

Publicerad: 2021-06-29 15:36

På Marknad & Näringslivsavdelningen växlar vi nu upp arbetet så att vi på sikt tillsammans kan skapa förutsättningar för att säkra kompetensförsörjningen i vår kommun. Det är viktigt med en dialog kring kompetensförsörjning.

Här beskriver vi hur vi arbetar för att stärka dialogen kring komptensförsörjningen i Ystad

 


Ystadmodellen

Publicerad: 2021-06-22 15:33

Vi fick nyligen besked att vi kommer att kunna växla upp vår årliga utställning/mässa där vi visualiserar affärer och affärsmöjligheter kopplat till de globala målen tack vare stöd från Region Skåne. SÅ NU KÖR VI!

FN:s hållbarhetsmål - ett smörgåsbord för nya affärer

Fredagen den 22 oktober är ett datum du inte vill missa.

Vi arrangerar årligen en mässa/utställning inom konceptet FN:s hållbarhetsmål - ett smörgåsbord för nya affärer. Vi gör detta dels för att lyfta fram vad som hänt under året som gått och dels för att blicka framåt. I år vill vi växla upp det ytterligare och erbjuda en hybrid mässa/utställning vilket vi fått möjlighet till tack vare stöd från Region Skåne.

Det betyder att vi just i detta nu håller på att sätta programmet så långt det går innan det är dags för semester, det blir fokus på affärsnytta och den faktiska förflyttningen framåt.

Ett hybridmöte innebär att du kan delta fysiskt på plats (begränsat antal deltagare) i Ystad Arena, alternativt digitalt via länk live.

Planera redan nu in hela förmiddagen från 8.30-12.00 och inom kort kommer vi att publicera länk gällande "första tjing" till fysisk plats, så håll koll.

Vid frågor, kontakta lotte.nilsson@ystad.se

Kategorier: Hållbar tillväxt

Gymnasieingenjörs examen

Publicerad: 2021-06-17 11:27

16 juni tog eleverna i fjärde teknikåret gymnasieexamen på Ystad Gymnasium

Stort grattis till examen

Den 16 juni var det dags för alla eleverna i fjärde teknikåret (T:4an) att ta gymnasieingenjörsexamen. Ett stort grattis och lycka till till er från oss.

Jenny Randowo var på plats från oss när det det var dags för eleverna att ha sin examenslunch tillsammans med och representanter från Ystad Gymnasium och företagen där de haft sin praktik.

Under lunchen blev det en hel del tal och vi fick bland annat veta att några elever börjar sin anställning direkt efter examen hos företagen där de haft sin praktik, andra har planer att läsa vidare inom teknik.

Det är flera lokala företag som är involverade i T:4an, läs mer om vilka på Ystad Gymnasiums sida.

fjärde teknikåret ystad


Ystadmodellen på SKR konferens

Publicerad: 2021-06-10 09:18

Den 9 juni deltog vi på Sveriges kommuner och regioners konferens för att prata om Ystadmodellen

Ystadmodellen sprids och därmed smörgåsbordet för hållbar lönsamhet

Johan och Lotte var inbjudna till SKR:s konferens den 9 juni med temat: Agenda 2030 -hållbar utveckling tillsammans med näringslivet"

Det var ett gediget program som startade redan klockan nio där Linda Ahlford och Fredrik Berglund, SKR hälsade välkomna och vägledde oss igenom dagens agenda.

Först ut var Kerstin Lindvall, ICA:s hållbarhetschef med temat ICA -ett globalt och lokalt företag där hållbarhet är en del av affären.

Därefter var det mellansnack och reflektioner med Philip Thunberg, näringspolitisk expert inom hållbarhet och infrastruktur hos Företagarna.

Helena Jönsson och Kerstin Söderström från Glokala Sverige pratade under temat varför kommuner arbetar med Agenda 2030 och hur Glokala Sverige stöttar det arbetet.

Gabriel Wikström, nationell samordnare för Agenda 2030 lyfte frågan hur vi når de högt ställda målen i Agenda 2030 och hur vi gör för att ta oss dit. Att partnerskap mellan olika aktörerna är avgörande.

På eftermiddagen var det dags att välja bland olika lärpass och här hittade vi flera kommuner som vi kommer att prata vidare med, utbyta erfarenheter och identifiera nya möjligheter.

Näst sist i programmet var det dags för oss och det var ju såklart lite nervöst att på kort tid i livesändning presentera konceptet FN:s hållbarhetsmål - ett smörgåsbord för nya affärer och Ystadmodellen på ett konkret sätt.

Konferensen avslutades med Rebecka Carlsson på temat Exponentionell klimatomställning. Rebecka lyssnade vi på vid senaste A Sustainable Tomorrow konferensen och blev väldigt inspirerade redan då.

Stort tack till SKR som bjöd in oss som talare.

ystadmodellen SKR

Kategorier: Hållbar tillväxt

Livesänd näringslivsfrukost 8 juni

Publicerad: 2021-06-08 11:51

Idag var det dags att sända live från restaurang Marinan när det var dags för vår digitala Näringslivsfrukost.

Kategorier: Företagsklimat

Från SWOT till värdeerbjudande med de globala målen

Publicerad: 2021-06-02 16:45

Idag var det dags för en kortare och intensivare version av "från SWOT till värdeerbjudande med de globala målen"

Kategorier: Hållbar tillväxt

Svenskt Näringsliv

Publicerad: 2021-06-01 09:37

25 maj släppte Svenskt Näringsliv resultatet av det sammanfattande omdömet.

Kategorier: Företagsklimat