RSS

Näringslivsbloggen

näringslivystad näringslivystad

Följ en del av de aktiviteter som sker under året.


Kompetenskompassens resultat presenterades

Publicerad: 2022-01-28 09:06

Den 27e januari presenterades enkätsvaren från Kompetenskompassen som visade vilka behov som finns i Ystad

Kompetenskompassen visar vägen

Igår gick Jenny Norberg Randowo igenom Kompetenskompassens resultat för de ca 60 deltagarna som var med live via Teams.

Deltagarna bestod av representanter från olika verksamheter och olika kommuner. Att så många deltog visar dels på ett stort intresse men också på att för att skapa en hållbar kompetensförsörjning på kort och lång sikt så krävs samverkan.

Vill du ta del av resultatet så finns det på ystad.se/kompetenskompassen och vill du ta hjälp av vår företagslots för att djupdyka inom just din verksamhet och identifiera verktyg att arbeta vidare med kopplat till resultatet så är du varmt välkommen att kontakta jenny.randowo@ystad.se

Kompass_Y_symbol_liggande


Nyhetsbrev

Publicerad: 2022-01-25 14:20

Idag skickade vi ut vårt nyhetsbrev med många spännande nyheter

Hoppas du får vårt nyhetsbrev

Den 15 februari är det dags för Näringslivsfrukost. Frukostarna arrangeras av Ystads kommun och Företagarna Ystad i samarbete med Radio Active och Ystads Allehanda. Om detta och mycket mer berättade vi i vårt senaste nyhetsbrev.

Näringslivsfrukosten kommer att bli digital och LIVESÄND. Under livesändning kan vad som helst hända och det innebär alltid en del nerver.

Idag släppte vi delar av programmet och vi är så glada över att kunna berätta för dig att vi gästas av bland annat Gabriella Westheim, ny säkerhetschef i Ystad och Daniel Müllern en välkänd krögare och Ystadprofil.

Vi hoppas att du bokat upp det i din kalender, klockan 8.00 börjar sändningen från Ystads kommuns YouTube kanal. Vi nätverkar självklart även live på vår Instagramkanal så tagga gärna @naringslivystad.

Varmt välkommen!


Statistik från Boverket

Publicerad: 2022-01-12 15:03

Senaste statistiken från Boverket visar på rekord

Rekordsiffror

Senaste statistiken från Boverket gällande nyregistrerade och avslutade företag visar på rekord.

  • Rekord i nyregistrerade företag om vi ser sex år tillbaka i tiden
  • Rekordlågt avslutande företag om vi ser sex år tillbaka i tiden. Det var många som förra året avslutades under pandemiåret, men också alltså en snabb återhämtning
  • Netto nya företag i Ystads kommun = 111st, rekord!

Nu hjälps vi åt att fortsätta med att hålla hjulen rullande och handla lokalt.

Kategorier: Företagsklimat

Ny datum för Näringslivsgalan

Publicerad: 2022-01-12 14:18

Ystads Näringslivsgala arrangeras den 1 april

Vi vill genomföra en stjärnspäckad Näringslivsgala

Utifrån rådande omständigheter kopplat till Covid 19 och den ökade smittspridningen har Företagarna Ystad, Radio Active, Ystads Allehanda och Ystads kommun tagit det gemensamma beslutet att flytta fram Ystads Näringslivsgala till fredagen den 1 april.

- Näringslivsgalan är fylld av glädje och mingel där vi tillsammans hyllar det lokala näringslivet. Vi vill utifrån rådande läge inte bidra till en ökad smittspridning. Vi längtar verkligen efter att fira tillsammans på galan och eftersom galan sedan tidigare är fullbokad ser vi fram emot en stjärnspäckad kväll den 1 april säger Lars Larsson, ordförande Företagarna Ystad.

Ystads Näringslivsgala var planerad till den 21 januari och är sedan tidigare fullbokad. Nu flyttas galan fram till den 1 april. Samma plats, samma tid och samma upplägg.

Alla gäster som har bokat sig till Näringslivsgalan har blivit kontaktade via mail.

Har du frågor om Ystads Näringslivsgala är du varmt välkommen att kontakta: naringslivsgala@ystad.se mer information hittar du på www.ystad.se/naringslivsgalan

Kategorier: Näringslivsgala

Hur är det att vara företagare i Ystads kommun

Publicerad: 2022-01-07 16:10

I dagarna har enkäten om det lokala företagsklimatet gått ut

Kategorier: Företagsklimat

2021 ur ett näringslivsperspektiv

Publicerad: 2022-01-03 14:15

Under året som gått har VI tillsammans med DIG ställt om, anpassat oss och gasat. Vi har gjort ett försök att summera 2021 utifrån ett Företagslotsperspektiv och det blev såhär

Kategorier: Företagslots