RSS

Näringslivsbloggen

näringslivystad näringslivystad

Följ en del av de aktiviteter som sker under året.


Kompetenskompassen

Publicerad: 2022-03-31 16:20

Verktygslådan för kompetenskompassen fylls på och våra riktade insatser styrs av resultatet

Rekryteringsmässa

Igår arrangerade vi en rekryteringsmässa som en aktivitet utifrån Kompetenskompassen. Företagen kom från besöksnäringen och de som fanns representerade på plats var UppellerNer, Ystad Saltsjöbad, Grändens mat och Hotell Mossbylund.

Det kom drygt 100 arbetssökande besökare från Arbetsförmedlingen, Arbetsmarknadsenheten och vuxenutbildningen.

Det blev ett härligt engagemang och samarbete mellan flera olika verksamheter och företag.

Fas 3 kompetenskompassen


Snart dags för Ystads Näringslivsgala

Publicerad: 2022-03-28 13:54

Den första april är det äntligen dags för Ystads Näringslivsgala

Näringslivsgalan, en kväll att längta till och att minnas

Under pandemin anpassade vi oss till de förutsättningarna som var då och vinnarna för 2020 korades under 2021 då vi genomförde Ystads näringslivsgalan digitalt. Det blev en fantastisk produktion och du kan läsa om hela galan i ett tidigare inlägg i vår blogg.

2020 års företagare blev Jenny Nilsson och Martin Jönsson på Continental du Sud och Fritiden Hotell och kongress. De tävlade mot Cristina Fogarolli och Sebastian Ryberg, Fogarolli samt Åke Sahlin, Svets och Tillbehör som också de var nominerade till Årets Företagare.

Vi ser fram emot att få hylla alla tre nominerade för 2020 inklusive vinnarna av 2020 års ambassadör, nyföretagare och hederspris ännu en gång lite extra på galan nu i april.

Nu är det dags att kora 2021 års vinnare

Den första april är det äntligen dags för Näringslivsgala och för första gången kommer den att arrangeras på Fritiden hotell och kongress. I år blir det också en ny twist på Näringslivsgalan utifrån att vi erbjudit guld respektive silverbiljetter med lite olika upplägg.

Oavsett vilken form av biljett man lyckats få tag i kan vi lova en fantastisk show!

Nominerade till Årets Företagare 2021 är Gustav och Anny Antonsson, Antonssons mark och entreprenad, Maria och Magnus Hallin, Örums Nygård och Åsa och Johan Lind, Footwear. Årets Företagare utses av Företagarna Ystad.

Dessutom koras 2021 års nyföretagare, ambassadör och hederspristagare parallellt med att förra årets vinnare intervjuas. Utlämningar av mästare och gesällbrev sker också under galan.

Kvällen innehåller allt en gala förväntas innehålla. Fotografering på röda mattan, mingel och nätverkande, god mat, glitter och hyllningar och en fantastisk underhållning. Konferencier för kvällen är nämligen ingen mindre än Cornelius Löfmark.

Näringslivsgalan arrangeras av Ystads kommun i samarbete med Företagarna Ystad, Radio Active och Ystads Allehanda.

Galan är fullbokad och vi ser fram emot en fantastisk kväll

Vi kommer att hålla vår Instagramkanal uppdaterad och Radio Active kommer sända live. På ystad.se/naringslivsgalan kan titta på filmer med de nominerade när de överraskas av Cornelius Löfmark och på fliken företagsutmärkelser hittar du tidigare vinnare.

 

Det Förlorade Året II platta 3

Kategorier: Näringslivsgala

Kreativ frukost

Publicerad: 2022-03-25 09:39

Kulturen i Ystad tillsammans med Ystad Studios Visitor Center bjöd in till en kreativ frukost på Klostret

Kreativ frukost

I onsdags arrangerade Kristina Erlandsson, kulturutvecklare, Lolita Persson, kulturchef och Marie Holmström, turistchef en kreativ frukost riktat mot kreativa näringar i kommunen.

I klostret samlades ca 50 personer och vi var på plats för att berätta om vår avdelning och att företagslotsen finns tillgänglig för alla branscher.

Katarina Carlsson presenterade sin rapport ”Kulturella och Kreativa Näringar i Ystads Kommun" som nu är färdig. Att rapporten är färdig innebär i sin tur att arbetet börjar.

 

Kreativ frukost


Kompetenskompassen

Publicerad: 2022-03-18 14:43

I kompetenskompassens verktygslåda arbetar vi aktivt som företagslots

Företagsbesök inom samverkan skola och arbetsliv

Just nu gör vi företagsbesök hos de lokala Rusta och matchaföretagen i Ystads kommun.

Dessa företag har bra kontakter med arbetssökande och är ett viktigt nätverk för företag som behöver rekrytera. Företagsbesöken är en del i arbetet med att titta på strukturer för hållbar kompetensförsörjning.

På vår Instagramsida @naringslivystad kan du läsa mer om de företag som vi besökt.

SSA samverkan


Damlandslaget till Ystad

Publicerad: 2022-03-04 15:34

Varför är det positivt för Ystad att damlandslaget i handboll kommer hit?

Kategorier: Arrangemang

Miljöbron

Publicerad: 2022-03-01 14:46

Genom ett nytt samarbete mellan Ystads kommun och den ideella organisationen Miljöbron Skåne ges nu företag inom Sydöstra Skåne unika möjligheter att få kostnadsfri hjälp för att lösa utmaningar som verksamheten står inför eller ta tag i något ni länge velat göra men kanske inte själva har tiden till.