RSS

Näringslivsbloggen

näringslivystad näringslivystad

Följ en del av de aktiviteter som sker under året.


Behov av personal

Publicerad: 2022-07-11 15:12

I mars månad i år var Ystad en transitkommun. Det var många företagare och privatpersoner som hörde av sig och ville hjälpa till på olika sätt och vi lovade att höra av oss igen när det fanns konkreta behov. Nu är det dags.

Har du behov av personal?

De människor som flytt till Sverige från Ukraina har rätt att arbeta och nu vet vi vilka som ska stanna i Ystads kommun. Arbetsmarknadsenheten vill bidra med att skapa de bästa förutsättningarna och kan bistå med kompetenskartläggning och matchning utifrån ert behov av personal.

Hör gärna av dig till Arbetsmarknadsenheten och berätta att ditt företag är intresserat av personal så hjälper de till längs vägen. Låt inte språket vara ett hinder utan en möjlighet.

Det finns väldigt bra information om hur man ska gå till väga för att anställa nyanlända på Skatteverkets hemsida och Arbetsmarknadsenheten finns med längs vägen.

Vill du veta mer om hur du kan anställa nyanlända?

Arbetsmarknadsenheten_näringslivystad

Kategorier: Företagsklimat

Regional Utveckling på besök

Publicerad: 2022-07-11 15:05

Karin och Jennika från Regional utveckling, Region Skåne besökte oss på Gamla Rådhuset

Regional utveckling och sommaranställda

Vi fick besök på Gamla Rådhuset av ett helt gäng från Regional utveckling. Det var Karin och Jennika tillsammans med fem sommaranställda som tog tåget till Ystad för att ta reda på mer hur det regionala och det kommunala vävs samman i arbetet som görs.

Det var ett härligt gäng som kom och vi fick möjligheten att berätta om vår avdelning, näringslivet och branschbredden som finns i vår kommun och lite extra om Ystadmodellen och konceptet FNs hållbarhetsmål ett smörgåsbord för nya affärer.

Vi passade såklart på att fråga ungdomarna hur de skulle ställa sig till att jobba i Ystad men bo på annan ort. Det var tydligt att flexibilitet med att arbeta på tåget och varva jobb på hemmaplan respektive på arbetsplatsen var viktiga faktorer.

Besöket avslutades med en kort stadsvandring.

Regional Utveckling i Ystad

Kategorier: Nätverk

Kryssningsfartyg till Ystad

Publicerad: 2022-07-11 14:57

På kryssning till Ystad

Måndagen den 11 juli anlöpte Viking Lines Cinderella till Ystad och besökarna fick såklart ett varmt välkomnande! Vädret var perfekt och Ystadvärdarna fanns på plats på olika stationer under dagen. Turistbyrån och Ystad i Centrum hade personal på plats där gästerna gick iland. Väl riggat för ett fint välkomnande med andra ord.

Fartyget hade lite drygt 1500 gäster ombord och ett stort antal i besättningen som gick i land och njöt av staden. Cirka 150 gäster åkte på utflykt på Österlen och cirka 100 gick stadsvandring i Ystad. Övriga kryssningsgäster spenderade sin tid på egen hand.

Viking Lines egna transferbussar körde non-stop 11.45–16.30 från fartyget till Hamntorget.

Kryssningsfartyg Ystad

Kategorier: Företagsklimat

Techday

Publicerad: 2022-07-05 15:03

Omvärldsbevakning på Techday i Malmö

Omvärldsbevakning

För ett tag sedan var vi inbjudna av IUC Syd till Techday i Malmö, vilket verkligen var en givande dag. Det är viktigt att närvara på arrangemang där vi kan omvärldsbevaka och nätverka.

På agendan diskuterades bland annat vad som krävs ur ett ledarskapsperspektiv när det gäller "skills for a digital world". Fullt fokus just nu på automatisering, 3D och personliga produkter och tjänster. Det var även stort fokus på samverkan och möjligheter mellan högskola och näringsliv.

Här kan du se en film från dagen

Kategorier: Nätverk

Sommarföretagare

Publicerad: 2022-07-04 16:10

Under vecka 27 var det dags för sommarföretagarna att köra igång sin utbildning