RSS

Näringslivsbloggen

näringslivystad näringslivystad

Följ en del av de aktiviteter som sker under året.


Gott Liv

Publicerad: 2022-08-19 11:04

25-27 augusti, storsatsning för att skapa ett gott liv för alla på särskilt boende

Gott Liv

500-600 arrangemang ute hos våra äldre under de närmsta 1-2 åren. Detta kan bli verklighet om initiativet Gott Liv når sina mål. Initiativet grundar sig i att fler skall kunna få ett Gott Liv hela livet och satsningen har sin final på Stortorget i Ystad där du både kan lyssna till livemusik, lyssna på intressanta gäster live och bidra till insamlingen.

Idén till välgörenhetsprojektet föddes när Anders Nilsson, Ystad Saltsjöbad och Henrietta Hansson, Sparbanken Syd möttes på Backåkra Summit och de kom fram till att de tillsammans ville skapa ett gott liv för våra äldre på särskilda boende.

Det finns 20 särskilt boende i Ystad, Tomelilla och Simrishamn och når Gott Liv sina insamlingsmål kommer de kunna ha 500-600 stycken arrangemang ute hos de äldre under 1-2 år. Med pandemin som fortfarande tynger vården så kommer detta verkligen göra skillnad.

- Ytterligare en positiva effekten blir att vi får möjlighet att engagera många av våra lokala kulturarbetare, säger Anders Nilsson, Ystad Saltsjöbad

Ystad Saltsjöbad och Sparbanken Syd går in med vardera 100.000 kr och målet är att de ska lyckas samla in minst lika mycket till mellan den 18-28 augusti 2022.

- Medborgarskolan är den som kommer att hålla ihop arrangemangen och boka in kulturarbetarna som kommer att sätta guldkant på vardagen på många boende runt om i Sydöstra Skåne. De ställer upp med allt detta fritt så att varje krona kan gå till aktiviteter för de äldre, säger Henrietta.

Inglasad radiostuga mitt på Stortorget i Ystad

Insamlingens huvudfokus kommer ske under perioden 25-27 augusti då en inglasad radiostuga placeras på Stortorget i Ystad. Då får alla som vill och kan möjligheten att lyssna och se intressanta gäster live och samtidigt vara med och bidra till att fler får möjligheten till ett gott liv - hela livet.

Redan nu finns möjligheten för alla som vill och kan att bidra till initiativet, genom att man swishar valfri summa direkt till Gott Liv. Alla pengar går oavkortat till att boka in lokala aktörer inom kultursektorn till särskilda boende. Insamlingen pågår mellan 18-28 augusti.

Läs mer på Gott Livs Facebooksida

Gott-Liv_Logo

Kategorier: Arrangemang

Först i Sverige

Publicerad: 2022-08-16 16:32

Ystad Gymnasium är först i Sverige med ett certifierat Restaurang- och livsmedelsprogram

Tillsammans för framtidens besöksnäring

Ystad Gymnasium är först i Sverige med ett certifierat Restaurang- och livsmedelsprogram och även gymnasiets Hotell- och turistprogram är Sveriges första lärlingsutbildning som branschcertifierats.

Det är många som varit involverade längs vägen och vi som företagslots har varit delaktiga. Vi arbetar aktivt för att skapa förutsättningar för kompetensförsörjning i vår roll som lots och samverkan mellan skola och näringsliv är avgörande faktorer för att skapa rätt förutsättningar för en hållbar kompetensförsörjning.

Längs vägen har det varit mycket dialog och beslut som behövts fattas och vi är såååå stolta över Ystad Gymnasium och vilka möjligheter det skapar framöver inom restaurang, hotell och turismbranschen. Det var väldigt glädjande idag när vi var med vid certifieringen.

Stort grattis!

Kompetensförsörjning ystad


Se och Gör i Ystad

Publicerad: 2022-08-15 18:38

Ystad är en året runt destination, här finns alltid mycket att se och göra. Kontakta gärna Företagslotsen om du planerar att genomföra ett större evenemang

Se och Gör i Ystad

Som företagslots ser och hör vi en hel del kul som händer och vi försöker hjälpa till att lotsa dig som arrangerar evenemang rätt i olika sammanhang. Det kan handla om tillstånd, samverkan eller frågor i planeringsstadiet.

Vi försöker lyfta fram det vi fångar upp under #seochgöriystad på vår Instagramkanal och vi uppmuntrar alltid arrangörer för större evenemang att publicera dessa på Visit Ystad Österlens kalendarium.

Arrangemang och företagsklimat

Vi arbetar för att skapa förutsättningar för näringslivet att kunna arrangera olika evenemang och arrangemang, det är en viktig del i ett bra företagsklimat och det skapar förutsättningar för näringsilvet ytterligare genom att kommunen får en jämn ström av besökare, många besökare som både äter, bor och upplever vår kommun.

I sommar har vi bland annat haft några större arrangemang såsom Ystad Sweden Jazz festival och SM i segling.

Nu väntas snart Stafettmaran och Gott Liv, med många besökare, men innan dess en after work med Företagarna Ystad.

Arrangerar du ett större evenemang, eller vill du ha koll på vad som händer i sydöstra Skåne? Du kan registrera ditt evenemang samt se kalendern på visitystadosterlen

Gott-Liv_Logo  Foretagarna_Logotyp_After_Work