A Sustainable Tomorrow

Publicerad: 2021-09-21 13:35

Ystads kommun var för andra året i rad en officiell hubb för A Sustainable Tomorrow som är en modern mötesplats där kunskap sprids och nätverk skapas i syfte att öka hållbarheten inom näringslivet.

5000 följde Sveriges största digiloga hållbarhetskonferens

Ystadhubben fick vara med och inleda konferensen tillsammans med Luleå när man gjorde nedslag live hos två av de 40 officiella hubbarna.

- Låt oss säga såhär, det var väääldigt nervöst men fantastiskt hedrande, säger Lotte Nilsson, Näringslivsutvecklare

Ystads kommun har ingått ett samarbete med A Sustainable Tomorrow för att stärka och utveckla sitt hållbarhetsbete. Som en del av samarbetet är Marknad & Näringslivsavdelningen med och arrangerar Sveriges största digiloga hållbarhets- och framtidskonferens.

Tack vare stöd från Sparbanken Syd kunde 30 personer från företag och organisationer kostnadsfritt följa årets konferensen live från från Helsingborg på plats i Ystad Studios Visitor Center. Stort tack till alla som gjorde denna förmiddag så lyckad!

Vad är A Sustainable Tomorrow?

A Sustainable Tomorrow är ett nätverk för aktörer från näringsliv, offentlig sektor, civilsamhälle och akademi som vill gå från ord till handling i hållbarhetsfrågan. Varje år arrangeras en gemensam hållbarhetskonferens som livesänds av utvalda hubbar runt om i landet.

För att tydliggöra samarbetet och dess syfte har alla hubbar fått en logotyp som utgår från FN:s Globala mål för hållbar utveckling – från det globala till det lokala i en symbol. Logotypen har skapats av samma personer som utvecklade det visuella kommunikationssystemet för Globala målen, Jakob Trollbäck och Christina Rüegg Grässli från hållbarhetsbyrån The New Division.

– Det var fantastiskt att återigen kunna vara en hubb för konferensen och vi ser det som ett sätt att utöka nätverket för företagen i vår region i linje med vårt koncept FN:s hållbarhetsmål - ett smörgåsbord för nya affärer avslutar Lotte

AST HUbb Ystad studion

Kategorier: Hållbar tillväxt

Kommentarer