Alla vägar bär till Ystad

Publicerad: 2023-09-12 10:02

Mixed Reality, Ystad Summit och Näringslivsfrukost...

Vad betyder filmnäringen för Ystad?

I veckan som gick arrangerade Film i Skåne, Film i London och Ystads kommun Mixed Reality för att dela kunskap om fictionsturism och destinationsutveckling. På agendan fanns bland annat film/skärmturismens värde och dess betydelse för destinationer. Att inspirera konsumenter, stödja tillväxt för turismföretag eller skapa publik uppmärksamhet om djur- och växtlivet. Att filmnäringen har stor betydelse för Ystad finns det inga tveksamheter kring.

Ystads Näringslivsfrukost

Drygt 140 personer samlades för att äta frukost och nätverka under morgonden den 7 september när det var dags för vår Näringslivsfrukost. Frukosten arrangerades i samband med att Ystad Summit öppnade.

Bengtåke Wahlgren, Operativ Chef Ystad Summit, Pia Jönsson Rajgård, interims-vd för Visit Skåne och Ordförande Y-event samt Anneli Hulthén, Landshövding Skåne Län och Paula Nilsson, kommunstyrelsens ordförande hälsade välkomna och höll ett kort invigningstal.

Sen var det dags för Johan Österberg och Lars Larsson att inta scenen och rollen som samtalsledare. På scenen mötte publiken representanter för lobbyarbetet med E:65, företagare som är engagerade i stadsutvecklingsprojektet Hjärtat i Ystad och man fick även en inblick i hur välgörenhetsprojektet Gott Liv fortgår.

Sist ut i programmet bygger vi broar mellan kulturen och näringslivet när det var dags för Ystad Stadsteater att ta plats på scen. Missade du Näringslivsfrukosten eller vill du se den igen? Då kan du titta på den på Ystads kommuns YouTube

Ystad Summit

Under torsdagen och fredagen besökte omkring 2000 personer de över 50 samtalen och andra programpunkterna, med allt från lokaljournalistik och plaståtervinning till Nato och ett samtal med juristen och författaren Evin Cetin om gängkriminalitet.

Vi från vår avdelning deltog på flera olika seminarier och passade även på att träffa Region Skåne tillsammans med våra grannkommuner för att prata samverkan.

Kommentarer