FNs hållbarhetsmål ett smörgåsbord för nya affärer

Publicerad: 2023-11-17 13:17

Fullbokat på årets hållbarhetsmässa FNs hållbarhetsmål ett smörgåsbord för nya affärer

Årliga hållbarhetsmässan

100 företagare samlades på Fritiden hotell och kongress för en förmiddag med fokus på affärsnytta och den faktiska förflyttningen. Inom konceptet FNs hållbarhetsmål ett smörgåsbord för nya affärer genomförs en årlig mässa/utställning för att få en nulägesbild och för att identifiera kommande utmaningar och möjligheter till affärsutveckling kopplat till social-, miljömässig- och ekonomisk hållbarhet. Förmiddagen arrangerades av Ystads kommun och Tillväxt Syd med stöd av Region Skåne.

Årets talare, tema ledarskap

Gustav Stenbäck med ett förflutet som hållbarhetschef åt Petter Stordalens Nordic Choice Hotels, numera Strawberry där han blev utsedd till en av Sveriges tre bästa hållbarhetschefer intog scenen och levererade ett konkret och fartfyllt föredrag kopplat till ledarskap. Idag är Gustav affärsängel och företagsledare och ägnar all sin tid och sina resurser till att arbeta där hållbarhet och affärer möts.

Andreas Narsell var moderator och ledde oss igenom förmiddagen som innehöll panelsamtal med lokala företagare. Förmiddagens fokus var i vanlig ordning att visualiera ett smörgåsbord för affärer kopplat till de 17 globala målen. För att synliggöra affärskopplingen fanns företag och och organisationer på plats för att lyfta aspekten att tidigare drivkraft varit växande kundgrupp och nu behöver man titta på växande hållbarhetsutmaningar.

Vilka är utmaningarna och var ska jag som företagare lägga krutet för affärsutvecklingen framåt?
Tillsammans med alla deltagare skapades ett gediget smörgåsbord med fokus på exponentiella affärer och lösningar som har en påverkan på många människor på kort sikt.

Årets Framtidssäkare korades

Gunnarshögs Gård fick ta emot priset Årets Framtidssäkrare som ges till ett företag som skapar förutsättningar för alla oss som bor och lever i vår region att kunna överlämna till nästa generation ett samhälle där de stora miljöproblemen är lösta, utan att orsaka ökade miljö- och hälsoproblem utanför kommunens, regionens och Sveriges gränser. Priset delas ut av Tillväxt Syd med stöd av Sparbanken Syd.

Kolla gärna in filmen från förmiddagen.

Kommentarer