Företagsbesök

Publicerad: 2020-02-13 08:18

Företagsbesök

Att göra företagsbesök är väldigt givande. När man ses och får höra mer om varandra så skapas relationer. Frågor man tänkt på blir inte längre så komplicerade att diskutera när man ses. Vi gör allt från stora till små företagsbesök, i stan och ute på landsbygden.

Igår besökte vi tillsammans med politiken först Susanne Keyser som arbetar som kyrkoherde i Svenska Kyrkan. Susanne berättade att hon varit kyrkoherde i 26år, att de är 50 anställda i vårt stift. De försöker skapa mötesplatser för alla och ordnar allt från babycafé till koncerter och möjlighet till samtal med diakon.

Därefter begav vi oss till Fria Läroverket ute på regementet. Här togs vi väl emot av Monica som visade oss runt på skolan och imponerade oss med att kunna alla 156 elevernas namn. Vi bjöds på hembakat från Café Fria och fick ta selfie i floristernas nygjorda hjärtekrans inför Alla hjärtans dag.

Dagen till ära hade UF (ung företagsamhet) företagen draknäste och presenterade sina företagsidéer för några lokala företagare. Vi fick möjligheten att vara med och lyssna vilket var väldigt roligt.

Vill du ha företagsbesök? Kontakta foretagslots@ystad.se

 

Regionen flyttar ut

En gång i månaden flyttar Region Skånes näringslivsutvecklare ut och sitter här hos oss på Gamla Rådhuset. Förra veckan träffades vi tillsammans med Sjöbo, Tomelilla och Simrishamn och pratade internationaliseringscheckar, verksamt.se och inom vilka områden vi kan samverka mer.

När det gäller just internationaliseringscheckar och digitaliseringscheckar så finns det stora möjligheter att ta nästa steg som företagare. Vi har flera företag i Ystad som satsat på detta och vi vill gärna slå ett slag för att fler ska söka.

Vill du ha ett bollplank så kan du antingen komma förbi oss.

 

Etableringar och exploatering

Vi arbetar tätt med exploateringsavdelningen och när det gäller Öja verksamhetsområde så är det numera Ida som du kan vända dig till. Är du intresserad av Öja verksamhetsområde så finns det en digital plattform där det mesta du behöver veta om området finns publicerat.

 

Fria läroverken _vänliga veckan

Kategorier: Företagslots

Kommentarer