Företagsklimat

Publicerad: 2019-10-17 11:40

Den 15 oktober låg fokuset i Ystad Arena på lokalt företagsklimat

Näringslivsfrukosten

Morgonen inleddes med Ellen Dahl som presenterade Svenskt Näringslivs ranking och hur det ser ut i Ystad. Hon lyfte fram önskemålet om snabbare handläggning och ökad förståelse som två viktiga områden att arbeta med. Det är viktigt att skapa förutsättningar för tillväxt inom näringslivet, som exempel nämnde Ellen att om alla företag med minst en anställd anställer ytterligare en person så skulle det generera skatteintäckter som motsvarar 890 förskoleplatser och 335 undersköterskor i hemtjänsten.

Företagarna Ystad berättade om hur de arbetar för att påverka inom infrastrukturfrågor, elförsöjning och säkerhet. Företagarna Ystad arrangerar även den kommande Näringslivsgalan tillsammans med oss på Ystads kommun och Ystads Allehanda. Glöm inte att anmäla dig till den, du hittar programmet HÄR.

Johan Österberg, marknad och näringslivschef tog sedan över mikrofonen. Han fokuserade på vikten att arbeta med ökad förståelse mellan kommun och näringsliv. På vår avdelning arbetar Åsa Bodeborn med koplexa företagsärenden. Det innebär att Åsa sammankallar de tjänstemän och avdelningar som berörs av ett mer kompicerat företagsärende (mer än en handläggare), så att företagaren bara behöver en kontaktperson. Hon följer sedan upp ärendet hela vägen in i mål.

Inköpsmässa

Direkt i anslutning till frukosten arrangerade upphandlingsavdelningen en inköpsmässa för våra avtalsleverantörer. Parallellt med mässan gästade Birgitta Laurent, Svenskt Näringslivs upphandlingsexpert Ystads inköpsansvariga för att prata hur kommuner kan höja kvaliteten, spara pengar och förbättra företagsklimatet genom att arbeta smartare med upphandlingar.

Birgitta Laurent, Ellen Dahl Svenskt Näringsliv

Kategorier: Näringslivsträffar

Kommentarer