Gott Liv Varm mat

Publicerad: 2023-03-29 16:17

Nu fortsätter projektet Gott Liv

Gott Liv -varm mat

Idén till välgörenhetsprojektet föddes när Anders Nilsson, Ystad Saltsjöbad och Henrietta Hansson, Sparbanken Syd möttes på Backåkra Summit och de kom fram till att de tillsammans ville skapa ett gott liv för våra äldre på särskilda boende. Fortsättningen på projektet för 2023 är Gott Liv -varm mat.

I år riktar sig projektet till att skapa samarbete mellan företag och föreningar för att omvandla matsvinn i butiker till god mat åt behövande.

Vem kan bidra?

Butiker som kan bidra med råvaror som annars skulle kastas, krogar eller kök där maten kan tillagas och företag eller hjälporganisationer som kan transportera och dela ut den färdiglagade maten till de som behöver hjälp kan höra av sig till initivtagarna Johanna Dahlsjö, ESS Group och Clara Sundelius, Sparbanken Syd.

Kontakta Gott Liv via deras Facebooksida alternativt via företagslotsen.

Nuläge

Ystad Saltsjöbad, Coop och Svenska Kyrkan har testat konceptet och har sedan en tid tillbaka levererat drygt 100 portioner mat i veckan av råvaror som annars skulle slängas. Det visar tydligt att konceptet håller och nu vill man växla upp genom att få företag och föreningar att skapa små nätverk för att ge fler ett Gott Liv -varm mat.

Gott liv logga

Kommentarer