Gott Liv på särskilda boenden

Publicerad: 2022-08-19 11:04

25-27 augusti, storsatsning för att skapa ett gott liv för alla på särskilt boende

Gott Liv

500-600 arrangemang ute hos våra äldre under de närmsta 1-2 åren. Detta kan bli verklighet om initiativet Gott Liv når sina mål. Initiativet grundar sig i att fler skall kunna få ett Gott Liv hela livet och satsningen har sin final på Stortorget i Ystad där du både kan lyssna till livemusik, lyssna på intressanta gäster live och bidra till insamlingen.

Idén till välgörenhetsprojektet föddes när Anders Nilsson, Ystad Saltsjöbad och Henrietta Hansson, Sparbanken Syd möttes på Backåkra Summit och de kom fram till att de tillsammans ville skapa ett gott liv för våra äldre på särskilda boende.

Det finns 20 särskilt boende i Ystad, Tomelilla och Simrishamn och når Gott Liv sina insamlingsmål kommer de kunna ha 500-600 stycken arrangemang ute hos de äldre under 1-2 år. Med pandemin som fortfarande tynger vården så kommer detta verkligen göra skillnad.

- Ytterligare en positiva effekten blir att vi får möjlighet att engagera många av våra lokala kulturarbetare, säger Anders Nilsson, Ystad Saltsjöbad

Ystad Saltsjöbad och Sparbanken Syd går in med vardera 100.000 kr och målet är att de ska lyckas samla in minst lika mycket till mellan den 18-28 augusti 2022.

- Medborgarskolan är den som kommer att hålla ihop arrangemangen och boka in kulturarbetarna som kommer att sätta guldkant på vardagen på många boende runt om i Sydöstra Skåne. De ställer upp med allt detta fritt så att varje krona kan gå till aktiviteter för de äldre, säger Henrietta.

Inglasad radiostuga mitt på Stortorget i Ystad

Insamlingens huvudfokus kommer ske under perioden 25-27 augusti då en inglasad radiostuga placeras på Stortorget i Ystad. Då får alla som vill och kan möjligheten att lyssna och se intressanta gäster live och samtidigt vara med och bidra till att fler får möjligheten till ett gott liv - hela livet.

Redan nu finns möjligheten för alla som vill och kan att bidra till initiativet, genom att man swishar valfri summa direkt till Gott Liv. Alla pengar går oavkortat till att boka in lokala aktörer inom kultursektorn till särskilda boende. Insamlingen pågår mellan 18-28 augusti.

Läs mer på Gott Livs Facebooksida

Gott-Liv_Logo

Kategorier: Arrangemang

Kommentarer