Håll hjulen rullande

Publicerad: 2020-11-25 16:21

Vi ser dagligen hur flexibiliteten hos oss alla sätts på prov och vi ser i sociala medier hur alla anpassar sig och ställer om. Det är massor av nya affärsrelationer som skapats, många nya affärsidéer som kommit till, men det är också tårar och hårt slit.

...här kommer en kort återkoppling med lite av varje från oss

Fortsatt dialog med A Sustainable Tomorrow

Bo, grundare för AST besökte Ystad i oktober för att prata framtida samverkansmöjligheter. Vi har redan bestämt att vi även 2021 kommer att arrangera en hub i Ystad och det ser vi verkligen fram emot. Här kommer det garanterat att mynna ut i fler aktivtieter, så håll koll!

 

Beviljade medel från Region Skåne

Vi tillsammans med SÖSK kommunerna (Tomelilla, Sjöbo och Simrishamn) har beviljats meden för tre olika gemensamma projekt. Två av dem är kopplat till kriscoaching.

Dels är det Nyföretagarcentrum som fått medel för att arbeta ännu mer med rådgivning, starta eget utbildningar och Företagarhjälpen.

Dels är det ett projekt tillsammans med Tillväxt Syd där vi utgår från konceptet FN:s hållbarhetsmål - ett smörgåsbord för nya affärer. 

Det senare projektet kallar vi från SWOT till värdeerbjudande med de globala målen, detta projekt ska leda till en handlingsplan för hur man framöver kan arbeta med denna typ av coaching.

Vi har även startat upp ett tvåårigt projekt som handlar om att arbeta för ett förbättrat företagsklimat kopplat till innovationskrafen i vår region.

 

Näringslivsgalan

Vi beslutade att flytta fram Näringslivsgalan till början av året, men allas vår Jolanta besökte några tidigare vinnare, vilket filmades och kommer att visas på galan. Vill du veta vilka företag Jolanta besökte, så hittar du det på vår Instagramsida.

Företagen som är nominerade till årets Företagare kommer att avslöjas på Näringslivsfrukosten den 8/12 som sänds på Ystads kommuns YouTube kanal.

 

 

 

Kategorier: Företagslots

Kommentarer