Hur blir man leverantör till Ystads kommun?

Publicerad: 2021-01-19 14:27

Tycker du att det verkar krångligt att lämna in anbud till en kommun?

Upphandlingsdialog

Idag bjöd representanter från upphandling och kost in till en livsmedelsdialog. Alla företag och organisationer som har intresse av upphandling gällande livsmedel hälsades välkomna.

På mötet blev vi inte så många, men det är inte antalet som sätter nivån för kvalitén utan det som kommer ur mötet.

Vi hade många intressanta diskussioner, såsom vad är det som gör att små och medelstora företag inte är med och lämnar anbud? Kan det handla om att man inte vet att man kvalificerar sig? Att man tycker det verkar krångligt och tidskrävande? Att man tidigare fått ett nej? Att man inte ens vet att det är upphandlingar som berör den egna verksamheten ute?

Ja frågorna är många och för att kunna veta hur man gemensamt kan skapa förutsättningar för att få det man önskar genom att ställa de rätta kraven så krävs dialog. Man är liksom bäst på sitt eget område oavsett om det gäller inom en förvaltning eller inom en specifik bransch.

Innan pandemin fanns Mattias Johansson på upphandling alltid tillgänglig på Gamla Rådhuset hos oss en gång i månaden, det var inte så många som nyttjade möjligheten men därmed inte sagt att det inte var positivt och uppskattat, för det var det.

Vi vill ta en kopp med dig via Teams och prata upphandling!

Nu när det är svårare att ses fysiskt så tänkte vi istället föreslå att vi tar en morgonkopp tillsammans via Teams.

Första tillfället är den 3e februari kl. 8.00.

Kontakta oss:

Om du är företagare eller organisation och tycker att detta låter som något du vill veta mer om, då ska du kontakta oss på foretagslots@ystad,se eller Mattias på mattias.johansson@ystad.se så skickar vi Teamsinbjudan.

Den 3e tänker vi ta tillfället i akt och prata DIREKTUPPHANDLINGAR, det är dvs upphandling av mindre värde. Detta är ett morgonmöte väl värt att vara med på!

Hoppas vi ses!

Kategorier: Företagslots

Kommentarer