Julen i Ystad

Publicerad: 2022-11-28 13:13

Julen invigdes i Ystad torsdagen den 24 november på Stortorget och på söndagen var det äntligen dags för julskyltning

Julen i Ystad

Ystad i Centrum är en ideell förening bestående av  Kommunen, Fastighetsägare och Köpmän. Ystad i Centrum är den organisation som med hjälp av Företagslotsen höll ihop både den nyinrättade invigningen av julen på Stortorget och julskyltningen i staden.

Invigningen av julen arrangerades den 24 november på Stortorget med stöd av Sparbanken Syd. Granen kläddes av barn från Edvinshemsskolan, Paula Nilsson, kommunalråd tände ljusen i granen och Torväktaren blåste in julen. Därefter bjöd Ystad stadsteater på ett smakprov av deras livslevande adventskalender,  Frida och Hannes uppträdde från scenen och avslutningsvis fick vi njuta av Norreportskolans Luciakör.

På söndagen var det dags för julskyltning. I år var det rekord av lokala utställare, butikerna höll öppet, UF företag hade en PoP-Up butik i en av Contentus lokaler som Daglig verksamhet, LSS hade julpyntat fönsterna i. Tomten var på plats, det doftade jul i form av mat och dryck och på Österportstorg fanns det tivoli och ponnyridning för barnen.

Contentus ställde upp med lokal för rekordmånga UF-företag. Daglig verksamhet, LSS såg till att pynta skyltfönstrena med egengjorda pynt.

Hela Ystad fylldes av människor och julstämning. Veronika  från Ystad i Centrum stod för arrangemanget i samarbete med Jamie Rasmussen och Maria Åkesson, Ystads kommun. Det är en hel del som ska klaffa en sådan här dag och det krävs samverkan inom flera olika områden.

Behöver du hjälp med ditt arrangemang? Kontakta Företagslotsen

Julen i Ystad_Bild Ystads kommun Julen i Ystad_Bild Ystads kommun_

Kommentarer