Kommungemensamt webbinar

Publicerad: 2020-04-29 12:07

Idag var det premiär för kommungemensamt webbinar med Region Skånes Företagsakut

 

Kommungemensamt webbinar

På detta digitala morgonmöte ville vi försöka hjälpa till att räta ut en del funderingar kring den hjälp som finns att få via de insatser och paket som Regeringen presenterat för att mildra effekten för näringslivet.

Just nu pågår ett intensivt arbete både nationellt, regionalt och lokalt med att ta fram åtgärder och stöd, i syfte att minska de ekonomiska konsekvenser som coronaviruset Covid-19 medför för näringslivet.

Webbinariet samlade drygt 25 företagare och näringslivsrepresentanter från Ystad-, Sjöbo-, Tomelilla- och Simrishamns kommuner.

Med oss på mötet hade vi Jonas Bergholm från Företagsakuten som guidade oss igenom de möjligheter som finns. Jonas Bergholm arbetar som Näringslivsutvecklare sedan sex år på Region Skåne.

Även Johan Olsén från Almi var med och berättade om flera olika områden som Almi helt kostnadsfritt kan vara behjälpliga inom.

Region Skåne tillsammans med Almi Skåne, Invest in Skåne, Tourism in Skåne och Innovation Skåne satt upp företagsakuten som ska guide skånska företag om det stöd som finns att tillgå i spåren av corona.

En del frågor kom in via chatten, men eftersom webbinariet var tänkt att fungera som övergripande så uppmanades deltagarna och alla andra företagare att kontakta Företagsakuten för frågor som specifikt berör den egna verksamheten.

 

Vad är Företagsakuten?

Region Skåne erbjuder stöd för små- och medelstora företag i kris. Regeringen har presenterat stora insatser och paket för att mildra effekten för näringslivet. Hur ska man praktiskt göra för att till exempel få krediter, anstånd med att betala skatt, korttidspermittering, varsel mm?

Det ska vara enkelt att hitta rätt hjälp, och till företagsakuten kan du vända dig med dina frågor. Företagsakuten är kostnadsfri och allt som diskuteras är under sekretess.

Satsningen genomförs tillsammans med Almi, Invest in Skåne, Tourism in Skåne och Innovation Skåne.

Du når Företagsakuten på 040-675 34 80 eller på hemsidan

 

webbinar

Kategorier: Företagslots

Kommentarer