LevelUp

Publicerad: 2019-09-03 14:00

LevelUp - ett nytt samarbete mellan oss & Västerportsskolan

Måndagen den 2 september drog LevelUp igång. Ett nytt samarbete mellan Västerportsskolan och oss på Marknad & Näringsliv. Vi arbetar mycket tillsammans med studie och yrkesvägledarna på skolorna när det gäller att samverka mellan skola & näringsliv, och Jenny på Västerport höll i trådarna denna gång.

LevelUp är ett utvecklingsarbete riktat mot högpresterande elever (till början i åk 8 och 9 på Västerportskolan). Det riktar sig till elever som har mycket höga meritvärde eller är högpresterande i enskilt ämne så som t.ex. matematik, svenska eller engelska. Det ska fungera som ett komplement till utmaningar i undervisningen och eleverna har själva kunnat söka.

Målet är att arbetet ska vara motivationshöjande, verka för att bibehålla studiemotivation samt bidra till att öka självförtroendet hos eleverna. Det är även ett mål att höja meningsfullheten för eleverna, dvs kopplat till livet efter skolan.

Först ut var en i vårt eget gäng: Åsa Bodeborn, som berättade om sin utbildning till civilingenjör/lantmäteri, SIDA projekt i Ghana och vikten att våga tro på sig själv.

Under hösten kommer denna grupp på 15 elever att få möjlighet att träffa ytterligare två inspiratörer.

LevelUp

Kategorier: Kompetensförsörjning

Kommentarer