Näringsliv Ystad

Publicerad: 2021-03-10 14:44

Mars månad och Covid 19 fortsätter att hålla oss alla i ett hårt grepp.

Avdelningsnytt

På vår avdelningen har det skett lite uppdateringar och Jamie Rasmusson har börjat som Marknadskoordinator. Mer om vem vi är som arbetar på Marknad & Näringsliv hittar du på vår Instagramsida @naringslivystad

I vår #fredagshälsningystad som vi har varje vecka på Instagram försöker vi ge en återblick från veckan som gått, hoppas att du följer oss där.

Många vill etablera sig i Ystad

Det är ett stort tryck på att vilja etablera sig i Ystad, både från nya företag och från företag som vill flytta hit, men också från företag som växt ur sin kostym och vill utöka. Det händer mycket på exempelvis Öja verksamhetsområde och varje vecka har Angelica möte med intresserade företagare tillsammans med Andreas på Expoatering.

Nyföretagarcentrum ser också att intresset är stort att starta och driva företag. De har ställt om till digitala starta-eget träffar och erbjuder kostnadsfria sådana samt olika former av rådgivning.

Näringslivsutveckling

Den 30 april är det dags för ett webbinar kring mångfald och inkludering kopplat till affärsnytta. Vi kommer även att titta på sambandet mellan mångfald i organisationen och ett ökat affärsvärde – varför mår företag bättre när de arbetar aktivt med dessa frågor – och varför blir de mer framgångsrika? 

Hela Skåne pitchar är ett samarbetsprojekt som vänder sig till företag som har en skalbar affärsmodell, starkt team, bevisad kundefterfrågan. 1-3 år gammalt, fått sin första kund, men ej en kundstock. Är det kanske du?

Redan den 16 mars ordnar Sustainable Business Hub ett webbinar kring Agenda 2030 och ökad affärsnytta. Här kommer du att kunna lyssna till Lotte som håller ihop ystadmodellen och Jörgen på Polykemi som berättar hur de arbetar med hållbarhet integrerat i sin affärsutveckling.

Näringslivsfrukostarna är inbokade

Nu har vi satt datum för 2021 års näringslivsfrukostar. Huruvida vi kommer att kunna ses fysiskt eller ej får tiden utvisa men klart är i allafall att den 13 april blir det en digital näringslivsfrukost. Hoppas vi ses då.

Pulsmätning

Inför vår näringslivsfrukost har vi skapat en kort enkät för att få en pulsmätning från det lokala näringslivet. Har du möjlighet att svara på fyra korta frågor så får du gärna klicka in dig på formuläret.

 

Kategorier: Företagslots

Kommentarer