Näringslivsfrukost

Publicerad: 2023-06-02 10:18

Ystads Näringslivsfrukost arrangerades på Ludvigsdals gård och drygt åttio deltagare nätverkade och tog del av ett gediget program

Ystad - en stark tillväxtmotor

Ystads kommun och Företagarna Ystad i samarbete med Radio Active och Ystads Allehanda arrangerar regelbundet välbesökta näringslivsfrukostar. Sista frukosten innan sommaren var den 30 maj ute på Ludvigsdals gård. Rapsen stod i blom och morgonen bjöd på sol och nätverkande utomhus innan det var dags att gå in och ta del av det gedigna programmet.

Johan Mars Österberg, Marknad och Näringslivschef hälsade tillsammans med Lars Larsson, ordförande i Företagarna Ystad deltagarna välkomna och sedan var det dags för Sparbanken Skåne att presentera sin konjunkturrapport. Rapporten visar på att Ystad är rustat för lågkonjunktur. Du kan läsa hela rapporten på Sparbanken Skånes hemsida.

Därefter var det dags att ta del av lite kultur. Vi fick lyssna på det nya initiativet Ystad Kulturnatt och vi fick en teaser om kommande TV-serien "Hålla samman" som är producerad av Anagram i samproduktion med Film i Skåne och filmfonden för SVT.

Sen var det dags för oss att höra om möjligheterna kring Ystad Summit. Dagen till ära var det 100 dagar tills Ystad Summit öppnar, Ystad Summit är en arena för möten, samtal och dialog.

Sist i programmet var initivet Gott Liv -varm mat. Ett samhällsinitiativ med fokus på att minska matsvinnet och skapa förutsättningar för varm mat till alla.

En film från dagen finns på vår Instagramkanal @naringslivystad kolla gärna in den.

Näringslivsfrukost Ystad

Kommentarer