Näringslivsfrukost

Publicerad: 2023-12-05 10:59

Årets sista näringslivsfrukost arrangerades på Saluhallen i Ystad och Företagarna Ystad avslöjade vem de nominerat till Årets Företagare 2023

En julinspirerad näringslivsfrukost med stjärnglans

Över 100 företagare samlades på årets sista näringslivsfrukost på Saluhallen i Ystad. Klockan 07:30 kickade vi igång morgonen med en härlig julinspirerad gemensam frukost och nätverkande.

Vi fick inledningsvis ta del av insikter från Paula Nilsson, Kommunstyrelsens ordförande, och Kevin Rasmussen, oppositionsråd. Därefter fick vi möta olika aktörer som samverkar på olika sätt för att främja en hållbar kompetensförsörjning i Ystad. Vi fick bland annat höra mer om hur Rusta och Matchaföretagen arbetar och vi fick en återkoppling från Framtidsmässan som genomfördes under hösten. Efter pausen fick vi lyssna på Amelie Liedberg som står bakom både den nyöppnade Saluhallen och Klubben.

Vilka företagare är nominerade till Årets Företagare 2023?

Höjdpunkten på slutet av programmet var såklart när Företagarna Ystad avslöjade vilka tre företagare de nominerat till Årets Företagare 2023. Vinnaren kröns på Näringslivsgalan den 26 januari, men precis som Anna Åkerman från Företagarna sa, dessa tre företagare är redan vinnare! Stort grattis till:

Pipe Relining Syd

John Ahlquist, Henric Andersson, Johan Flodin och Mats Lundberg

Motiveringen:"Ett välorganiserat företag som framgångsrikt navigerar genom komplexa system. Med imponerande tillväxt i både personalstyrka och omsättning fokuserar företaget på renovering snarare än nyproduktion. Genom deras affärsstrategi skapas långsiktiga investeringsmöjligheter för fastighetsägare, samtidigt som företaget bidrar till hållbara miljövinster. Inspirerande företagare med struktur och tillväxt i harmoni"

Kolla in filmen från när de fick ta emot blommor och motivering från Företagarna Ystad

Carolinas hälsokost i Ystad AB

Carolina Andersson

Motiveringen: "En entreprenör i hälsans tjänst, som möter utmaningar med glädje, kreativitet och engagemang. Med en holistisk affärsstrategi och betydande kompetens främjas hälsa både invärtes och utvärtes. Butiken har under pandemin utmärkt sig som den mest framstående i hela Sverige, och entreprenören stärker Ystad som handelsstad genom att etablera nya verksamheter. En företagare med hälsa som affärsfilosofi satsar för fullt även i uppförsbacken"

Kolla in filmen från när Carolina fick ta emot blommor och motivering från Företagarna Ystad

YTAAB

Daniel Persson, Anders Persson

Motiveringen: "Ett familjeföretag som, med början i enkla handverktyg som skottkärra och skyffel, har vuxit stadigt sedan nittiotalet. Företaget präglas av långsiktighet och totalentreprenad, och dess framgångar har prisats för både balanserad tillväxt och exceptionell kvalitet. Ledningen, med starkt lokalt nätverk, betonar ödmjukhet och samarbete. Kort sagt, företagare med en stark grund att stå på"

Kolla in filmen från när de fick ta emot blommor och motivering från Företagarna Ystad

Frukostarna arrangeras av Ystads kommun och Företagarna Ystad i samarbete med Ystads Allehanda och Radio Active.

 

Kommentarer