Näringslivsfrukost

Publicerad: 2020-12-10 16:13

Årets sista näringslivsfrukost sändes live från Ystad Studios Visitor Center och bjöd på stjärnglans och julstämning.

Vem är nominerad till Årets Företagare 2020?

Ja, det avslöjade Ingvar Öberg, ordförande i Företagarna Ystad i slutet av livesändningen av årets sista näringslivsfrukost.

De nominerade företagarna är Jenny och Martin som driver Hotell Continental du Sud och Fritiden hotell och kongress, Åke Sahlin som driver Svets och Tillbehör samt Christina och Sebastian som driver Fogarolli. Ett stort grattis till er önskar vi!

Vem som vinner det ärofyllda priset Årets Företagare 2020, avslöjas i början av 2021 när det är dags för en digitala Näringslivsgala.

Tidigare vinnare finns att läsa på vår hemsida under utmärkelser

 

På programmet:

Johan Österberg inledde frukosten med att hälsa alla välkomna och vägledde oss sen genom en fullspäckad näringslivsfrukost. På plats fanns förra årets vinnare av priset Årets Nyföretagare, det vill säga Grändens Mat, vi bjöds bland annat på julmatstips och underbara dofter spreds sig i studion.

I rimstugan satt Lotte (Näringslivsutvecklare och Företagslots) tillsammans med Amelie Liedberg, Öja Krog redo att ta sig an de lokala julklappstips som kom in via vår Instagramkanal. Rimmen finns sparade under höjdpunkter.

I TV:soffan fanns Percy och Bosse från Företagarna Ystad som gav oss en uppdatering av arbetet kring E:65. Här passade man även på att tipsa om att årets julklapp kanske är ett medlemskap i Företagarna (eller såklart andra nätverk, föreningar eller organisationer)

Med på länk fick vi en alldeles speciell hälsning till näringslivskontoret från Företagarnas VD Günter Mårder.

Hela frukosten kan du se i efterhand, se länk till YouTube nedan.

* Inom kort kommer du att kunna välja att se frukosten med text. Textningen görs av en algoritm och att det ibland uppstår fel. Sammanfattningen av frukosten hittar du i texten ovan, vill du veta mer är du varmt välkommen att kontakta Företagslotsen på 0411-57 80 00

 

Kategorier: näringslivsfrukost

Kommentarer

Nominerade till Årets Företgare 2020

Grattis till de tre nominerade för Årets Företagare 2020

Årets Företagare nomineras och koras av Företagarna Ystad.

Cristina Fogarolli och Sebastian Ryberg, Fogarolli

Motivering:

Från Italien till Ystad har produkten färdats men inte förändrats. Livets dryck med fokus på kvalité. Från böna till färdig produkt har det Italienska hjärtat fortsatt slå, med en röd tråd genom hela kedjan.

I tider när omvärlden plötsligt förändrats, skapade man förutsättningar för omtanke och affärsutveckling genom lokala samarbeten. Man visade bokstavligt talat, precis som sin slogan, att alla förtjänar gott kaffe.

Idag finns den röda lilla kaffebilen på flertalet platser i Sverige. Genom era egna baristautbildningar och franchisetagare har man nu byggt upp ett starkt och tydligt varumärke. Där det finns människor, bör det finnas gott kaffe.

 

Jenny Nilsson och Martin Jönsson, Hotel Continental Du Sud och Hotel Fritiden Kongress

Motivering: De har satsat fullt ut på sina drömmar med en förmåga att se möjligheterna och väva samman historiens vingslag med hypermodern och hållbar teknik.

Hotell Continental du Sud återfick sitt forna namn och har med varsam hand rustats upp och öppnat för Ystadsborna. Under årens lopp har flera kungligheter och celebriteter bott på detta anrika hotell.

Forna Fritidsbadet är nu Fritiden Hotell & Kongress. Ett magnifikt hotell med smakfulla detaljer som bevarats från en svunnen tid. En plats för minnen, men också ett hotell som andas framtidstro med nya arbetstillfällen och etableringar. På roof top har ystadborna fått sin första skybar. Man har tagit Ystad till nya höjder

 

Åke Sahlin, Svets och Tillbehör

Motivering: Att se det stora i det lilla och kombinera grossist och detaljist har lett till den fantastiska tillväx som skett inom företaget.

Man har ökat kraftigt i både omsättning och i omfång och nu har denna entreprenör för andra gången sedan 2006 växt ur sin kostym och satsar på att utöka sin försäljningsyta ytterligare.

Företaget lockar kunder långt utanför Ystads gränser och möjliggör även för andra företag att etablera sig i Ystad.

Platsen för företaget är på Koppargatan/ Blygatan, logiskt då huvudsysslan är inriktning på svets och slip.