Nyföretagarcentrum

Publicerad: 2020-04-16 13:56

Sedan några veckor tillbaka har Nyföretagarcentrum erbjudit kostnadsfri rådgivning till alla företag oberoende av bolagsform.

 

Har det kommit många samtal och vad är det de flesta vill ha hjälp med?

Nu har det gått några veckor sedan Lotte Kolare och Stefan Litzberg öppnade upp sin rådgivarlinje för företagare oberoende av bolagsform och vi kollade av med Lotte Kolare vilka frågor som varit vanligast och följande område lyfte Lotte fram:

  • Man behöver hjälp att tänka nytt för att kunna fortsätta sin verksamhet när den i sin nuvarande form inte fungerar
  • När det gäller Regeringens stödinsatser, vad gäller för min verksamhet?
  • Hjälp med ansökan för olika former av stöd
  • Se över nuvarande verksamhet för att hitta nya kompletterande områden som blir en ytterligare tillgång för kunderna

 

Hur tror du att trycket på Nyföretagarcentrum kommer att förändras framöver?

- Under rådande omständigheter är det många verksamheter som har det tufft och en del som dessvärre går i konkurs. Det kommer innebära att lokaler kanske står tomma och verksamheter går vidare. Vi kommer antagligen få ett hårt tryck från nya entreprenörer som vill starta företag eller företagare som vill starta upp något nytt. Trycket på Nyföretagarcentrum kommer garanterat att öka när Coronakrisen är över.

Efter sådana här kriser finns det också hos många ett behov och intresse att titta på fler och nya möjligheter kring sin personliga utveckling eller sin företagsutveckling, säger Lotte Kolare, Nyföretagarcentrum

 

Ni ger kostnadsfri rådgivning, hur finansieras er verksamhet?

Nyföretagarcentrum finansieras med hjälp av sponsorer i form av kommuner och företagare. Det är viktigt att arbeta för att starta hållbara företag. Företag som kan växa sig starka och på sikt kanske anställa.

Det är också viktigt att skapa förutsättningar för nyföretagande för att ha en fortsatt god tillväxt i form av att fler personer är i arbete och nyföretagande skapar förutsättningar för vårt välfärdssamhälle, avslutar Lotte Kolare.

 

Vill du komma i kontakt med Nyföretagarcentrum?

Kostnadsfri rådgivning alla dagar kl. 15-17. Se mer information på deras Facebook.

Lotte når du på: 070-618 09 68 och Stefan på 076-882 65 05

 

Nyföretagarcentrum

 

Kategorier: Företagsklimat

Kommentarer