Sommarföretagarna 2022

Publicerad: 2022-09-09 15:28

Personlig utveckling, mer självständig och modigare ungdomar. Ung Drive har nu levererat sin rykande färska rapport om Sommarföretagarna

Sommarföretagarna

I veckan fick vi Ung Drives rapport om årets sommarföretagare och WAO vilken läsning. Eller vad sägs om att utvärderingen säger att man överlag är 74% mer självständig, 85 % modigare och 76 % mindre rädd för att misslyckas.

Den 26 maj gick startskottet för sommarens digitala informationsträff där de blivande sommarentreprernörerna samt målsmän fick träffa varandra och oss coacher digitalt.

Kickoffen gick av stapeln den 27 juni och avslutades den 1 juli i Ystad fylld av entreprenörskap, inspiration och kreativitet. Under de fem kickoff-dagarna varvades coaching, inspiration och workshops med introduktion till UngDrive-appen samt föreläsningar inom företagande.

Årets projekt avslutades den 22 juli för inspiration, intyg- och prisutdelning samt information inför framtiden. Där var vi alla också med på en livesänd nationell sändning där ungdomar från hela landet var med från såväl Luleå i norr till vi i Syd.

Dröm Stort, Börja Smått är något som genomsyrat hela sommaren

Företagen som skapats under sommaren visar på en stor branschbredd och en fantastisk entreprenöranda och några av företagen kommer dessutom att tävla med sitt företag i SM i september.

Exempel på företag denna sommaren är: Detail Flex (biltvätt), Fabian&Alex (försäljning av fika), F4F (fotbollsturneringar), Nails by Masa (gör naglar och säljer tillbehör), Enkel design (grafisk design), Unik (handgjorda smycken där en del vinst går till välgörenhet) Colins hemtjänster (hjälper äldre med allt möjligt), Allbins Alltjänst (hjälper till med diverse hushållstjänster), EA event (hyr ut paddelboards och håller i event), Stidhs service (klipper gräs, häckar och målar staket), Design by Teske (köper porslin och keramik second hand och målar om) The gift box (present med choklad, ljus och blommor) för att nämna några.

Sommarföretagarna genomfördes tillsammans med Ystad, Simrishamn, Sjöbo och Tomelilla med stöd av Sparbanken Skåne.

ungdomar pa vag3

 

Kommentarer