Teknikexpo 24 januari

Publicerad: 2019-01-25 11:57

Ystad Arena fylldes till bredden med lokala teknik-, verkstad-, och indutriföretag och intresserade pålästa elever

Torsdagen den 24 januari bjöds elever från grundskolan och gymnasiet in till Ystad Arena av oss på Näringslivsavdelningen, Ystads kommun och Arbetsförmedlingen.

På mässan fick de att möta representanter från flera olika lokala företag och utbildare inom industri, teknik och verkstad och på så vis få en bild över det stora utbud som finns i vår region.

Representerade företag gav sin bild av behovet av anställda, bredden av yrkeskategorier och krav på kompetens som finns på respektive företag. Arbetsförmedlingen gjorde interaktiva frågor kring anställningsbarhet - Vad är viktigt att tänka på för att bli anställningsbar?

För elevernas del ger det en bild av det stora utbudet som finns nära dem i form av anställningstillfällen och yrkeskategorier. Det ger också en input vad som krävs i form av utbildning för att i framtiden kunna arbeta med just det som man brinner för.

Klockan 13.30 startade mässan för grundskolan och gymnasiet och kl. 15.30 öppnades dörrarna upp för arbetssökande samt föräldrar tillsammans med intresserade ungdomar fram till kl. 17.00. 

Exepel på yrken som besökarna mötte var: konstruktörer, designer, maskinoperatörer, ekonomer, tekniker, säljare, programmerare, svetsare, montörer, finsnickare, ingenjörer, elektriker, produktutvecklare, personalvetare m.fl. På mässan hittade besökarna även representanter från olika utbildningar.

I nedanstående film får du en kort överblick och information

Kategorier: Kompetensförsörjning

Kommentarer

Utställare

Utställare som var på plats:

Österlenmejeriet/Danone
WME Mechanics
HydX
MH Modules
Plastal
Michelsens Bil
EMV Stainless
Nordic Winery
Smedstorps kök
Industrispår
Bil Bengtsson
Toyota Syd
Österlens lastvagnar
Polykemi
Gebo Snickerier
Ystad kommun – Tekniska avdelningen
Competens Utbildning AB – Svetsarutbildning
Arbetsförmedlingen
IF Metall
Ystad Gymnasium Teknisk linje 4:e året sk T4:an
Ystad gymnasium Motorcollege
ICT Education