Trendbrott för Ystad i Svenskt Näringslivs rankning

Publicerad: 2021-09-23 16:21

Trendbrott för Ystad i Svenskt Näringslivs rankning

Dags för Svenskt Näringsliv att presentera årets rankning

Ystad placerar sig på plats 81, vilket innebär en förbättring av tio platser jämfört med förra året.

– I år gör vi ett trendbrott efter tre års tapp och är återigen på den övre tredjedelen i landet, närmare bestämt plats 81, vilket innebär att vi klättrat 10 platser, säger Randi Graungaard, kommundirektör i Ystads kommun och en av de som följde Svenskt Näringslivs livesändning.

Svenskt Näringslivs årliga rankning består av enkätsvar från företagare och statistik som har inhämtats från SCB och UC.

– Marknad och Näringslivsavdelningen har fått i uppdrag att ta fram en ny Näringslivsstrategi och vi tror mycket på hur vi därmed kan växla upp arbetet ytterligare och att vi gemensamt i kommunen kan sträva efter att skapa förutsättningar för ett bra företagsklimat. Vi är inte nöjda utan vill tillbaka till topp 10 procent i landet, säger Kristina Bendz, kommunalråd i Ystad.

Ystads kommun befann sig 2017 på plats 25. Sedan dess har många kommuner växlat upp och under 2021 har Ystad klättrat i det sammanfattande omdömet.

– Det känns fantastiskt bra att vi idag får bekräftat att hårt arbete lönar sig och denna bekräftelse från företagare ger energi i vårt fortsatta arbete. Nu ser vi fram emot att analysera resultaten och implementera detta i vår nya näringslivsstrategi för att skapa ett riktigt bra företagsklimat nu och i framtiden, säger Johan Österberg, marknads- och näringslivschef i Ystads kommun.

Fakta

Syftet med Svenskt Näringslivs rankning är att visa var i Sverige det är mest gynnsamt att starta och driva företag. 2021 års rankning utgörs till två tredjedelar av enkätsvar från 32 000 företagare. I den sista tredjedelen vägs även in statistiska faktorer från SCB och UC. På www.foretagsklimat.se visas hela rankninglistan.

 

 

Kategorier: Företagsklimat

Kommentarer