Uppstart

Publicerad: 2021-08-16 16:45

Vi på Marknad och Näringsliv är tillbaka efter semestrarna och nu är det full fart för att fortsätta att arbeta för ett bra företagsklimat i Ystad

Förra vecka var alla tillbaka i tjänst och det betyder att många bollar redan är i rullning.

Anmälan till A Sustainable Tomorrow den 16 september är öppen

Ystad är för andra året i rad en officiell hubb till hållbarhetskonferensen A Sustainable Tomorrow. Vi kommer att kunna följa sändningen live från Helsingborg på plats i Ystad, närmare bestämt på Ystad Studios Visitor Center.

Under veckan som gått så har det redan trillat in en hel del anmälningar, att delta är kostnadsfritt men det finns begränsat antal platser så vänta inte för länge med att anmäla dig.

 

Nu har vi sparkat igång UF-året

Representanter från Ystad Gymnasium, Ystad Praktiska Gymnasium, Fria Läroverken och Bollerup hade sitt startmöte för UF (Ungföretagsamhet) och även om det fortfarande är en hel del restriktioner att förhålla sig till så känns det bra att vara igång.

 

Vi fick besök av Tillväxt Malmö

Petra, affärsutvecklare på Tillväxt Malmö kom till oss för att höra mer om Ystadmodellen och konceptet FN:s hållbarhetsmål - ett smörgåsbord för nya affärer. Det var dessutom väldigt givande att höra hur de arbetar med Tillväxt Malmö och Maxa Malmö.

 

Uppstart för Samverkansgrupp kompetensförsörjning sydöstra Skåne

Detta är en strategisk samverkansgrupp i Sydöstra Skåne som startar upp i slutet av augusti. Här ges  möjlighet att effektivt och strukturerat diskutera kompetensbehov och möjliga utbildningsvägar.

Mål och syfte är att skapa en kommunikationsgrund för korta vägar, att tillgodose lokala och regionala kompetensförsörjningsbehov. Att identifiera behov av utbildningar och möjliga utbildningsvägar och att säkerställa kommunikation till potentiell arbetskraft.

Även det stora SYV-nätverket i sydost är representerade.

Fördelen är att bristyrken och aktuella utbildningar kan förmedlas direkt till potentiell arbetskraft. Undrar du något om detta nätverk? Kontakta jenny.randowo@ystad.se

 

Tillväxt Malmö Näringsliv Ystad

 

 

Kategorier: Hållbar tillväxt

Kommentarer