Ystadmodellen i Örkeljunga

Publicerad: 2022-11-11 10:43

Ystadmodellen och konceptet FNs hållbarhetsmål ett smörgåsbord för nya affärer sprids och i veckan var det dags för steg ett i Örkelljunga där Hållbar Utveckling Skåne höll i trådarna tillsammans med sex kommuner

Ystadmodellen i Örkeljunga

I veckan var det dags för Ystadmodellen att flytta till Örkelljunga när Hållbar Utveckling Skåne genomförde Ystadmodellen steg 1.

På plats samlades drygt 80 deltagare för att under ledning av moderator Rustan Nilsson delta i en halvdag helt i linje med Ystadmodellen.

Sonia på Hållbar Utveckling Skåne höll ihop dagen som var både konkret och inspirerande.

Programmet

Först ut vad Ida Abrahamson, utvecklingsledare i Skåne Nordost som berättade hur man kan arbeta och utveckla sitt företagande kopplat till de globala målen. Ida delade med sig av några konkreta tips såsom: vänta inte, gräv där du står, klydda inte, skit i jante och våga fråga och hitta en kompis.

Därefter var det dags för Caroline Düberg Martinsson på Elis Sverige att berätta hur de arbetar för att integrera och få draghjälp av hållbarhetsmålen. Caroline visade tydligt hur de arbetar för en hållbar samhällsutveckling och starka affärer.

Sen var det dags för gruppdiskussioner utifrån frågeställningarna i Ystadmodellen. Sorlet blev högt direkt och när Rustan fångade upp några av bordens samtal så blev det tydlig att det är i mötet det händer.

Sist ut i programmet var Ly-Ros med programpunkten en hållbar affär. Här berättade Jan Jönsson på Ly-Ros om hur han driver ett hållbart lantbruk med innovativa metoder.

Detta var andra gången som Hållbar Utveckling Skåne arrangerade Ystadmodellen steg 1, senast var i Alnarp i våras. Arrangemangen görs inom ramen för satsningen vägar till hållbar utveckling där Hållbar Utveckling Skåne med stöd av Tillväxtverket och Region Skåne ansvarar för arrangemangen.

Ystadmodellen Örkelljunga Ystadmodellen Örkelljunga_2

Kommentarer