Insikt

Publicerad: 2023-04-27 16:47

Det är andra året som Ystads kommun är med i Insikt. Insikt mäter upplevelsen på genomförda ärenden med berörda sk NKI Nöjd kund index. Områdena som mäts är bygglov och markupplåtelse . Miljöförbundet har även miljö och livsmedel.

Ystad hamnar på första plats

Under området miljö* sticker Ystad ut i positiv bemärkelse och hamnar på första plats. Carina Barthel, chef för Ystad Österlenregionens miljöförbund säger såhär om resultatet:

- För ett par år sedan togs beslut på att vi skulle vara coachande när vi var på tillsyn dvs att var hjälpsamma utan att vara konsulter. Vi har även arbetat med frågor som t ex bemötande, att vara effektiva och rättsäkra. Detta är frågor som vi ständigt diskuterar och inkluderas i vad vi kallar God kvalitét.

*Området miljö hamnar frisörer, bilverkstäder, lantbruk, skolor, förskolor, tatuerare, fotvård etc

Bygglovsavdelningen arbetar för att förbättra sin service

Bygglovshanteringen halkar ner ytterligare jämfört med förra mätningen. Avdelningen har påbörjat ett förändringsarbete och utifrån detta ser man med positiv tillförsikt fram emot kommande års mätningar.

- Vi arbetar mycket med vårt bemötande, vår kommunikation och våra fysiska och digitala plattformar som ännu inte gett utslag. Vi arbetar intensivt med att förbättra vår service som vi troligen ger utslag först på senare delen av 2023. Det är viktigt att vi är tillgängliga och tydliga så att vi skapar bra förutsättningar för våra kunder, exempelvis företagen säger Henrik Olsson, bygglovschef.

6023695-bokslut

 

Kommentarer