FNs hållbarhetsmål -ett smörgåsbord för nya affärer

"FNs hållbarhetsmål – ett smörgåsbord för nya affärer"

Ett paraply initierat av oss på Marknad och Näringsliv, Ystads kommun för företag och organisationer med hållbarhet som en integrerad del av sin business och företagsutveckling medvetet eller omedvetet.

Ystad i sin roll som regional kärna har bjudit in Tillväxt Syd och grannkommunerna för att nå alla företag i sydöstra Skåne, oberoende av hur mycket eller lite man idag arbetar med hållbarhetsmålen i sitt företag. Ystads kommun tillsammans med Tillväxt Syd är navet i paraplyet ”FNs hållbarhetsmål – ett smörgåsbord för nya affärer”

Genom att skapa mer uppmärksamhet och synliggörande kring dessa företag och organisationer kan vi tillsammans inspireras, skapa fler kontakter och nya affärer inom området. Vi skapar tillsammans ett skyltfönster mot Skåne, Sverige och världen.

Målet med paraplyet är att skapa förutsättningar för ett blomstrande näringsliv genom att visa på områden där man kan hitta konkurrenskraft, ekonomisk vinning, nya affärer, kompetensförsörjning, vara steget före, bidra till generationsmålet och arbeta i linje med FNs hållbarhetsmål Agenda 2030. Att visa exempel på företag som genom att arbeta med FNs hållbarhetsmål ökat sin tillväxt.

Under 2018 anordnades två arrangemang som vid båda tillfällena hade över 100 deltagare varav 60 representerade företag och organisationer på plats. I mars 2019 arrangerade vi tillsammans ett hackaton/workshop med metoden "lego serious play". Läs mer om de olika arrangemangen nedan och titta gärna på filmerna.

Publicerad 2018-08-06, Uppdaterad 2019-05-15

Kontakt

Näringslivsenheten
Företagslots
0411-57 80 00

Adress:
Gamla Rådhuset, Stortorget

Tipsa oss

Har du något du vill tipsa oss om eller något som vore roligt att visa upp för att inspirera andra?

Tveka inte att kontakta oss på foretagslots@ystad.se

Gilla & kommentera gärna på Facebooksidan

20 mars 2019

22 november 2018

Sammanfattningen från den 22/11 hittar du i filmen och i vår blogg.

13 september 2018

Sammanfattningen från den 13/9 hittar du i filmen och i vår blogg.