FNs_hallbarhetsmal_-_ett_smorgasbord_for_nya_affarer_Bild_Ystads_kommun_(12).JPG

Hackaton/workshop

Hur kan de globala målen ge framgång för just mitt företag?

Förmiddagen den 20 mars 2019 samlades drygt 55 delatagare i Folkets Park i Tomelilla för att gemensamt delta i arrangemanget hackaton/workshop under paraplyet "FNs hållbarhetsmål - ett smörgåsbord för nya affärer"

Målet var att identifiera möjligheter att omsätta de globala målen i praktiken, med direkta kopplingar till din egen verksamhet och med fokus på nya affärer och företagsutveckling och är det tredje gemensamma arrangemanget under paraplyet.

Morgonen inleddes med en beskrivning vad paraplyet "FNs hållbarhetsmål - ett smörgåsbord för nya affärer" är. Därefter tog Karin Lintrup över. Karin är bland annat verksam som projektledare på Ideon.

Hackatonet genomfördes med metoden "Lego serious play" och det blev snabbt full fart på engagemanget. Deltagarna fick bygga en affärsmöjlighet eller en ökad lönsamhet kopplat till något av målen och man fick även bygga hur den egna verksamheten skulle kunna få framgång genom denna möjlighet.

I de förutbestämda grupperna fick deltagarna berätta om sina tankar för varandra, reflektera och ställa frågor vilket ledde till många givande samtal.

För att sammanfatta förmiddagen fick några företagare beskriva sina affärsmöjligheter för alla grupperna och avslutningsvis genomfördes en Mentimeter undersökning.

Nästa gemensamma arrangemang kommer att genomföras i Simrishamn.

Ett hackathon är ett evenemang där människor träffas för att ta fram idéer, utveckla dessa och inspireras av och pitcha dem för varandra. Den användes från början av programmerare för att lösa stora utmaningar med hjälp av kodning. Idag används termen inom flera områden.

 

loggorna samlade

Kalender

Publicerad 2021-01-16, Uppdaterad 2022-10-20