logo_utan_artal_300dpi.jpg

Sommarlovsentreprenörer

2019 kommer vi inte att ha möjlighet att erbjuda Sommarlovsentreprenörerna i Ystad.

Sommarlovsentreprenör är ett koncept som finns över hela landet och ett spännande alternativ till de vanliga sommarjobben. Här får du möjlighet att sommarjobba som ”egen företagare” och chansen att skapa ditt eget arbete i en egen verksamhet. Du utvecklar din företagsamhet och ditt entreprenörskap. Och vem vet, kanske tjänar du lite extra pengar förutom din lön?!

Vi har tidigare utgått från Forums lokaler på Regementsområdet i Ystad och alla ungdomar har fått en liten summa i startkapital (som redovisas) och ett Jojo Sommar kort. Uttagningen till platserna som Sommarlovsentreprenör har skett genom speed-dating.

Projektet har drivits av kommunerna i Ystad, Simrishamn och Tomelilla i samarbete med Sparbanken Skåne och Region Skåne och man har fått hjälp med utbildning, försäkring och stöd. Under 2019 kommer vi inte ha möjlighet att erbjuda Sommarlovsentreprenörerna i Ystad.

I programmet ingår:

 • En veckas kick-off med duktiga inspiratörer som hjälper dig att skapa en bra startplatta för dig och din verksamhet
 • Handledare som följer dig och dina kompisar på vägen
 • Nätverk och mentorer som hjälper dig lyckas
 • Försäkring och startpeng/stipendium
 • Avslutningsaktivitet med utvärdering

Såhär fungerar konceptet

 • Steg 1 - Ansök om att få vara med i sommarlovsentreprenörerna innan sista ansökningsdagen
 • Steg 2 - Obligatorisk kick off vecka
  Programmet startar med en veckas kick-off där varje deltagare får hjälp att utveckla ide´´er och göra en enkel affärsplan för sitt företag.
 • Steg 3 - Testa din affärsidé
  Du startar upp ditt företag och börjar sälja den produkt eller tjänst du har som idé. Handledare följer dig och dina kompisar på vägen, bollar idéer och hjälper dig hitta lösningar på det som är aktuellt för dig. Eftersom du är din egen chef bestämmer du själv i vilken utsträckning du jobbar. De flesta brukar jobba med sitt företag i minst 3 veckor.
 • Steg 4 - Kick out!
  Det avslutande steget är en gemensam kick-out. Då samlas vi allihop, tar del av varandras erfarenheter och utvärderar sommaren. Då avslutas också ditt företag i sommarlovsentreprenörsformen. Vill du fortsätta att driva ditt företag så kan vi tipsa dig om olika sätt att göra det.

Har du några frågor kring sommarlovsentrepenörerna?
Kontakta gärna vår företagslots, telnr 0411-57 80 00, angelica.erlandsson@ystad.se

Publicerad 2022-03-11, Uppdaterad 2023-06-05