RSS

Nattugglan

Nattugglan är en dygnet-runt-förskola belägen vid Västervång/Ängaskolan. På dagtid får barn mellan 1 och 5 år stimulans och utmaningar utifrån läroplanen för förskolan, Lpfö 98.

Engagerad personal arbetar ofta utifrån äventyrs- och utepedagogik. Närområdet används flitigt för natur- och miljöupplevelser. Pedagogerna cyklar ut med barnen, som sitter fram på flaket. Ibland tar de bussen. Pedagogerna dokumenterar och reflekterar tillsammans med barnen. 
Vi erbjuder pedagogisk omsorg även på obekväm arbetstid. Då kommer även äldre barn upp till 13 år (vars vårdnadshavare arbetar) från andra verksamheter.

Vi som arbetar på Nattugglan är: Lotta Christiansson, Christine Leoo, Anne Hultberg, Iza Kolodziej, Marie Lembke, Marie Björkqvist och Anna Thufvesson.

Katarina Sandell Lärka är vår förskolechef.


Nattugglan

Publicerad: 2016-01-04 10:12


Nytt från Nattugglan

Publicerad: 2015-02-03 13:34

Hej igen

Nu provar jag att publicera lite bilder från de senaste veckorna på Nattugglan.

Som ni säkert alla vet så pratar vi ganska mycket om pirater för tillfället. Vi leker pirater, gör piratskepp, piratflaggor och mycket mer. Vi har ju också lärt känna en ny kompis som är pirat, hon heter Jacky och kommer på besök till oss lite då och då. Sist hon kom på besök så låg hon och sov på en bänk när vi hade haft fruktsamling. Hon berättade att hon fått flaskpost från oss att vi ville att hon skulle komma och hälsa på. Vi fick prova att gå på plankan och ramla ner till hajarna:-) Detta var mycket uppskattat. Nu skulle Jacky ut på en långsegling med sitt piratskepp så vi vet inte riktigt när hon kommer nästa gång. Men kanske är det så med pirater att dem dyker upp när man minsat anar det:-))

 

 

 

 

Hej alla

Än en gång har det varit tyst på vår blogg. Detta beror delvis på att vi fått ett nytt system för bloggningen och personalen har inte haft möjlighet att gå utbildning i detta. Nu testar vi om textmeddelande fungerar och hoppas att bilder kan läggas upp snarast. Soliga hälsningar från stora och små Nattugglor


ballonger

Publicerad: 2013-11-20 00:00

Hej alla

Som alla säkert sett på Pluttra så firar vi Backa 35 år på fredag. Alla barn är välkomna till Nattugglan 8.30-11.30,meddela gärna om ni tänker komma.

 

Hela veckan har vi förberett för festen genom att göra dekorationer till korridorerna här på skolan. Elever från klass 5A och 5B har varit hos oss och ritat barnens händer och hjälpt dem att klippa ut dem.

 

Idag har Claes visat oss sina färdigheter med ballonger och barnen har hjälpt honom att blåsa upp och knyta ihop till girlander som även de ska hänga i korridorerna.

 

En påminnelse om att ni innan den 30 november måste lämna in hur ert barn ska vara här i jul så att vi kan planera för verksamheten under helgerna.

 

Höstliga hälsningar Nattugglan


Pluttra

Publicerad: 2013-10-18 00:00


Dokument