Gg-vecka

Publicerad: 2015-11-06 15:58

Efter en veckas lov är vi på G igen. Vi har sjungit "good morning"-sånger, vi har också använt våra english dolls som bara kan prata engelska. Vi jobbade då två och två och pratade med våra dolls. På utepedagogiken gick vi och letade geometriska former medan vi gick till en lekplats i närheten. Innan vi hade frilek så gjorde vi "göra kort".

Göra kort

Göra kort

Göra kort

Veckans experiment är "gassläckaren". Tänd ett ljus. Blanda bakpulver med lite vatten i en bringare. Låt det pysa. När man blandar bakpulver och vatten bildas koldioxid. Koldioxid är tyngre än luft därför "ligger" det kvar i bringaren. Häll försiktigt bringaren över ljuset. Ljuset släcks!!!

 

I torsdags förmiddag arbetade vi i olika grupper tillsammans med Jollen där vi gjorde saker på G. Det var G-lekar, geobräde, gåtor, gissa saker och sjunga engelska sånger som börjar på G. Här kan ni se vår G-vecka till musiken "Minuet in G":

 

 

Vi avslutar veckan med att titta på en dansshow med elever som valt dans i elevens val. Tillsist fick vi en glassig glassgåva- Tack!

Trevlig helg!

Hh-vecka:

måndag: Ta med Hh-sak.

tisdag: Hattfest med Jollen. Ta med en huvudbonad att ha på dig :)

onsdag: Bad.

torsdag:

fredag: Idrott.

Kommentarer