Om skolan

Varje dag skapar vi mening

På Västerportskolan ska varje skoldag kännas meningsfull. Vi arbetar efter tre fokusområden Meningsfullhet, Modern undervisning och Hälsa.

Som elev möts du av en utmanande skola där varje dag ska kännas meningsfull. Är skolan meningsfull så känner du driv att lära dig mer, både vad gäller ämnen och dina sociala förmågor. Vi ser dig som individ och vi låter dig påverka skolan.

Vi lägger stor vikt vid att du skall trivas på skolan. Du skall känna att de vuxna bryr sig och att du har kamrater som du kan utvecklas tillsammans med.

Västerportskolan är en F-9 skola som består av två byggnader; C-huset där Fritidshem, F-klass, åk 1 till åk 6 och åk 7-9 Lag Väst har största delen av sin verksamhet. Åk 7-9 Lag Syd och åk 7-9 Lag Nord har största delen av sin verksamhet i H-huset. Skolan ligger centralt i Ystad med promenadavstånd till såväl stadskärna som till havet. Vi har en stor skolgård med tillgång till fina utomhusmiljöer. 

Västerportskolan är sedan 2019 en certifierad Apple distinguished school som uppmärksammats för sitt moderna och meningsfulla lärande. Västerportskolan är även en Partnerskola som samverkar med Lärarutbildningen på Malmö Universitet.

Publicerad 2017-06-14, Uppdaterad 2023-01-31

Elevhälsoenkät 20/21

 
Länk till elevhälsoenkät

Åk 4

Åk 7