Marinpedagogisk verksamhet

Förberedelserna är i full gång

 

 

Förberedelserna inför håvningsprogrammen som startar i maj är i full gång. Först ut är åk 2 i programmet "Vad kan du upptäcka i havet?". Efter det är det gymnasiets tur att undersöka Östersjön från båt i "Vad gör en marinbiolog?". Förskolan undersöker sedan vem som gömmer sig i ålgräset. 

 

Bilaga 8.JPG

 

 

Lördagen den 15/6  bjuds allmänheten in för att delta i eventet "Från källa till hav". Det här är ett samarbete med LEADER projektet "Österlens sköna vattendrag" i Tomelilla kommun och Naturskyddsföreningen. Samåkning kl. 10.30  till Kabusaåns mynning från Stadsbiblioteket i Ystad. På plats finns det olika aktiviteter som kommer att erbjudas från kl11-15. På plats finns även en digital quiz om vatten. Vi bjuder på frukt men ta gärna med er fika. Välkomna! 

kabusa.jpg

 

Vi kommer att fortsätta att erbjuda grundskolor och gymnasiet program för att testa på våra marina aktiviteter. På sommaren har vi vår öppna verksamhet. Här får även fritids och allmänheten möjligheten att testa att håva eller att bryta ytan i våtdräkt. Mer information gällande "Sommarkul i Havet" kommer ut i maj månad. 


Följ oss gärna på Instagram: marietorps_naturskola_ystad 

 

 

LOGO_leadersydostraskane_leader_ejflu_ystadskommun_RGB-01.jpg

 

Publicerad 2019-03-13, Uppdaterad 2019-04-23