Marinpedagogisk verksamhet

Sök sommarjobb

 

Sök sommarjobb hos oss! 

Vi är en naturskola som bedriver öppen marin verksamhet under 3 veckor sommaren 2019.

Besökare till stranden vid Marinan i Ystad kommer att kunna undersöka livet i havet på olika sätt.

Du kommer att arbeta utomhus tillsammans med oss pedagoger som leder verksamheten. Det här jobbet passar dig som gillar att dela upplevelser med både barn och vuxna. Du skall ha ett naturintresse och vara engagerad och nyfiken på att få veta mer om havet och dess djur och växtliv.
Du skall tycka om att träffa nya människor, vara flexibel och kunna ta ansvar för de arbetsuppgifter som du tilldelas.
Besökarna kommer att tillsammans med oss ha möjligheten att iklädda vadarbyxor och med håv undersöka Östersjön. Vi kommer även att erbjuda snorklingsmöjligheter.
Du kommer att få chansen att lära känna nya människor.
Du kommer även att få kunskap och erfarenhet som du kommer att ha stor glädje av i framtiden. 

 

 

 

rens planering

Nu är det vår i luften och förberedelserna är igång för håvningsprogrammen som startar i maj. Först ut är åk 2 i programmet "Vad kan du upptäcka i havet?". Efter det är det gymnasiets tur att undersöka Östersjön från båt i "Vad gör en marinbiolog?". Förskolan undersöker sedan vem som gömmer sig i blåstången. 

Lördagen den 15/6  bjuds allmänheten in för att delta i eventet "Från källa till hav". Det här är ett samarbete med LEADER projektet "Österlens sköna vattendrag" i Tomelilla kommun och Naturskyddsföreningen. Samåkning kl. 10.30  till Kabusaåns mynning från Stadsbiblioteket i Ystad. På plats finns det olika aktiviteter som kommer att erbjudas från kl11-15. Vi bjuder på frukt men ta gärna med er fika. Välkomna! 

 

havning

 

Vi kommer att fortsätta att erbjuda grundskolor och gymnasiet program för att testa på våra marina aktiviteter. På sommaren har vi vår öppna verksamhet. Här får även fritids och allmänheten möjligheten att testa att håva eller att bryta ytan i våtdräkt. Mer information gällande "Sommarkul i Havet" kommer ut i maj månad. 


Följ oss gärna på Instagram: marietorps_naturskola_ystad 

 

Snorkling

LOGO_leadersydostraskane_leader_ejflu_ystadskommun_RGB-01.jpg

 

 

 

Publicerad 2016-12-28, Uppdaterad 2019-04-12