Learning English with Puppet Pals

Publicerad: 2011-12-03 00:00

Hej allihop!

Jag har en etta för första gången så jag har mötts av mycket nytt!

Fördelar och nackdelar med "Skriva sig till läsning" är inte självklara för mig att se. Dock kan jag ju märka en skrivarglädje och ofta bli förvånad och imponerad av ettors ordval och fantasi i vad de skriver. Det är långt ifrån "Mor är rar" som jag tampades med en gång.....!

Sedan vi fått våra iPads har vi inte bara skrivit utan använt oss av olika Appar. Efter att Helena varit hos oss blev vi bekanta med "Puppet Pals".

I våra klasser har vi mycket engelska. Vi lär oss ord och fraser om "My flat" just nu, tex bed, sofa, chair, kitchen osv.

Vi har också lärt oss använda "I have...".

Då damp ide'n ner; "Puppet Pals"! Perfekt verktyg för eleverna att få använda vad de lärt, få höra hur det hörs när de pratar engelska och kunna filma om och om igen tills det blir bra! Två och två fick de gå runt på skolan och fota de möbler de visste vad de hette på engelska. De fotade också sina engelska dockor som fick agera huvudrollsinnehavare!

Tänker nu försöka lägga över en film två av eleverna gjort från iPad och hit. Lyckas det kan ni njuta och le av resultatet! Lyckas det inte får vi visa vid nästa träff....!

Önskar alla en mysig andra advent!

Tina Rittemar

IMG_0090.mov