RSS

Köpingebro skola - förskoleklassen Hjärtgruppen

Vi som jobbar i Hjärtgruppen är Lotta och Saara.

personal

Välkomna till oss!

 

Spara

Spara


Lite smått och gott.

Publicerad: 2015-10-28 08:53

Hej alla barn och föräldrar!

Tänk att det redan är höstlov och att era barn har gått ganska många veckor här i förskoleklassen. Det har varit många olika aktiviteter. Vi sjungit en hel del tillsammans med ettorna eftersom vi sjöng inför hela skola på FN-dagen. Det blev en otroligt härlig dag när vi hade höstfest, med att göra ljuslykta, göra skelett, känsellådor och disco. Sen har vi varit hos treorna och tittat på filmer som barnen hade gjort. Filmerna som de hade gjort var på engelska, verry good. Vi hade utdelning av era små brev som ni skrev på föräldrarmötet, barnen blev väldigt stolta. Nästa vecka så kommer skolsköterskan till oss och pratar lite, barnen kommer att få hem ett brev om att ni ska ha ett hälsosamtal.

Vi tittar ofta på bokstavslandet på måndagar och sen under veckan så fortsätter vi att jobba med bokstäverna. Barnen sjunger gärna alfabetssången.

storbild

Det var dessa skelett som vi hade sett hos treorna som vi gjorde efter.Tänk vad man kan göra med tops.

skelett

Här gällde det att ta in handen i lådan och känna vad där kunde ligga i lådan. Sen pratade gruppen tillsammans om vad det kunde vara i lådorna. I lådorna så var det kottar,kokt spaghetti,slaim och andra roliga saker.

höstfest

Att dansa är alltid kul. 

hfest

Sen smakar det alltid bra med lite fika.

fest

Vi sjunger tillsammans med ettorna på stora fritids. Det var olika kompissånger.

ettorna

Vi hade en härlig dag i sporthallen, det blev prat om vår fadderskola och vi tog även upp det som hände i trollhättan. Sen sjöng vi tillsammans med ettorna inför alla de andra barnen våra två låtar "alla barn är viktiga" och "alla behövs". Modigt gjort!

 

FN-dag

Vi delade ut breven som ni föräldar hade skrivit, barnen fick själv välja om de ville få det uppläst eller läsa hemma. Det blev en härlig stund och barnen kände sig utvalda.

brev

Det blev en bra avslutning på veckan.

avslut

Höstliga kramar till er alla!

Jeannette och Kerstin


Ändrade busstider

Publicerad: 2015-10-21 11:22

Nu har vi gått en tid i förskoleklassen och barnen känner sig hemma. Efter lovet går bussbarnen själv ner på lekplatsen på morgonen där personalen finns. När vi slutar följer vi de barnen som ska åka  bussen hem 13.05 som vanligt.

Information från bussbolaget:

Vi kommer from måndag v 45 att lägga om turerna Bamse och Vargen till Köpingebro skola. Förändringer sker med anledning av vägbygget runt St Herrestad och att vi har fått fler elever längs turerna. Frågor ställs till Bemanningen på telefon nummer 0709-477300

Här ser ni exakta tider.

 

Kategorier: Information

Lite blandat.(5)

Publicerad: 2015-10-16 09:45

Hej alla barn och föräldrar!

Dagarna rullar på i ett rasande tempo här i förskoleklassen. Vi hade brandövning förra veckan och allt fungerade bra, det blev lite prat om det efteråt. Bad och gympa flyter på bra. Vi har sjungit tillsammans med ettorna, vilken härlig kör det blev.

Viktig information: På torsdag den 22 oktober kommer vi att ha höstfest i förskoleklassen. Barnen får gärna vara utklädda, de får gärna ta med sig en liten fika. Det är bra om barnen har med sig en glasburk eftersom vi kommer att pyssla med den. Vecka 44 är det höstlov, tänk på att det är samtal denna veckan och att barnen är med på samtalet.

Tänk vad mycket man kan göra med vatten.

utelek

Vatten,vatten så underbart det är.

regn

Kramlek och kompissång är bra med olika kompisar.

kramlek

Vi har skrivit bra och trevliga ord, oj vad många ord det blev.

ord

Att avsluta dagen med massage är jätteskönt eller ett skönt avbrott under dagen.

massage

Ha en trevlig helg och ut och titta på det färgrika löven!

Jeannette och Kerstin


Gott och blandat.(8)

Publicerad: 2015-10-07 14:33


Kategorier