Blandat!

Publicerad: 2015-05-11 11:29

Hej alla!

Här händer det många olika saker varje vecka. På tisdagen så tittade vi på "bokstavslandet", sen skulle barnen rita eller skriva om tre olika bokstäver från programmet. Vilken tur att vi tog avsnittet där det handlade om hela alfabetet. Under tisdagen så hade vi besök av Malin som lär oss olika tecken, nu börjar vi kunna många färger med tecken. Det har varit en del jobb i olika små grupper med språket som fokus det har gjorts sagor, spelat spel och lyssnat på ljud.

Vi har under veckan gjort en teckning tillsammans som gick i olika blåa nyanser. Denna teckning finns uppsatt i stan i affären "Ankis köksbod", under maj månad kan man rösta på det finaste skyltfönstret. Det handlar om att uppmärsamma cancer mer information om detta finns på info@livslustystad.se

Under veckan har vi också sjungit en hel del sånger som för tankarna till sommarlov, sol och bad. I fredags så gick alla i förskoleklassen till skogen, det blev utematte på olika vis. En lek där det gällde att ha koll på antal steg att gå och en lek att hålla koll på vilken siffra jag hade.

Info: A-dag 15 och 18 maj ingen förskoleklass. 22 maj är ni välkomna på frukost-dropin. Måndagen den 25 maj åker vi på utflykt till Ystad djurpark. V 21 kommer nya förskoleklassbarn på besök.

Här jobbas det med att få fram ett mönster.

mönster

Barnen färglägger mandalas som de själva har varit med och valt.

mandalas

Vi har tecken med Malin, "hur var nu rosa på tecken?"

tecken

Träning inför talangshowen som vi ska ha på onsdag tillsammans med ettorna.

träning

Kolla så fint vårt blåa konstverk blev.

blåa teckning

Så här ser konstverket ut där den hänger i affären "Ankis köksbod" på gågatan.

affär

Här gäller det att hålla koll på om jag ska gå tre eller åtta steg fram eller tillbaka.

lek

Här leker vi "under höken vingar" med hjälp av siffror.

lek 2

Njut av vädret och ha en bra vecka!

Kerstin och Jeannette

Kommentarer

Kategorier