Februari

Publicerad: 2018-02-15 15:10

Vi började februari med att få besök av Anna som berättade för oss om hur det är att vara florist. Vi fick också lära oss en massa om tulpaner - passande så här i vår T-vecka! Barnen fick även lära sig att binda en bukett, tulpanerna ritades av och sedan skrev vi på våra datorer om allt vi lärt oss.Om det är fler av er föräldrar som vill besöka oss och berätta om ert yrke, fritidsintresse eller något annat så hör av er!

Teater har vi också spelat, denna gång i form av charader - det blev jättelyckat och mycket uppskattat!Vi har fortsatt arbeta med tiokompisarna på olika sätt.Vårt tema om OS i Sydkorea har startats upp med att barnen fick tillverka sina egna pass innan de gick igenom passkontrollen för att ta plats på flyget mot Seoul. Under flygturen serverades lite tilltugg av flygvärdinnorna och när vi gick in för landning kunde vi se hur stor stad Seoul är. De kommande veckorna kommer vi arbeta tillsammans med Stjärnorna i grupper med olika OS-inriktningar.

När några av barnen skulle gå igenom pep detektorn så då fick skärpen tas av!
Passkontrollanten var noggran och tittade om bilden verkligen överensstämde med personen som visade upp passet.


När snön kom passade vi så klart på att åka pulka!På fria leken har det spelats mycket spel och lekts i Café Småkakan som öppnat inne i fritidsrummet.


Naturpedagogerna från Marietorp har varit hos oss på ett mycket uppskattat besök! Vi fick göra experiment kring varmt och kallt - hur ska vi klä oss bäst? Barnen fick lära sig göra egna termometrar och leka lekar. Ett experiment som ni kan testa hemma är att undersöka hur många droppar som får plats på en enkrona!
Med hjälp av appen NE Berätta i våra iPads har barnen gjort egna räknesagor. I appen kan de fota, filma, rita, skriva och spela in ljud. Tyvärr går de inte att lägga upp här på bloggen men så här kan de se ut:

 

Efter våra T-veckor började vi jobba med bokstaven Ii. Intervjuleken var en kul start! Barnen fick i par intervjua varandra -Vad hade du velat tävla i för gren i OS? samt -Vad hade du tagit med dig till en öde ö?

Vi har även forskat om igelkotten och skrivit och ritat saga och/eller fakta om igelkotten.

Två gånger i veckan är vi med på rastaktivitet på lunchen. Det är personal från fritids som håller i dem och de är välbesökta och uppskattade! De senaste har varit cykelrace och kompisbingo.

Personalen på Kulturskolan i Ystad har bjudit oss på en teater om "Henke och Molly och deras magiska cykel" samtidigt som vi bjöds på en musikalisk resa från 30-talets jazz fram till nutidens Markus & Martinus. Vi i förskoleklasserna samt alla eleverna i år 1, 2 och 3 åkte buss in till Ystad Teater och såg på en härlig föreställning!

Nu stundar snart sportlov! Fritids är öppet som vanligt men vi i Hjärtgruppen syns igen måndag den 26 februari.

Kommentarer

Kategorier