Gott och blandat.(8)

Publicerad: 2015-10-07 14:33

Hej alla barn och föräldrar!

Vi hade gympa för första gången förra veckan, superkul. Det blev lekar och en stationsbana, sen en lek till och lite avslappning. I tisdags så hade vi utelekar tillsammans med ettorna. Det var "under hökens vingar med siffror och alla ekorrar byter bo". Idag onsdag och imorgon torsdag så har vi utedag i olika konstellationer. Imorse så blåste det jättemycket och vi undrade hur dagen skulle bli. Men på med överdragsbyxor och mössa så gick vi iväg till skogen och vilken dag vi hade. Det blev en helt underbar dag med lek, mat och uppdrag. Vi började med att bygga ett vindskydd, sen var det fruk och sagoläsning. Lek med många nya kompisar och stekning av korv på stormkök. Kan bara säga att barnen samarbetade väldigt bra i leken och det var många korvar som slank ner i barnens magar. Mat smakar alltid bäst utomhus. De andra barnen var kvar i förskoleklassen och jobbade i olika grupper med matte och språk.

Torsdagen den 22 oktober kommer vi att ha en höstfest i förskoleklassen barnen får gärna vara utklädda (inga masker). Barnen behöver ha en glasburk med sig hit som vi kommer att pyssla med just denna dag. Det går bra att lämna burken redan nu. Välkomna!

Info: varje måndag är det bad och varje torsdag är det gympa. Kläder efter väder. V 44 är det höstlov, ingen förskoleklass denna veckan, fritids är öppet. Tänk på att det är utvecklingsamtal under vecka 44.

Det var inte det lättaste att använda rullbrädorna.

gympa

Barnen klättrade så högt de vågade sen åkte de ner.

gympa2

Vi har gjort troll till vår svampskog, kreativiteten flödar för fullt.

troll

Barnen hade en tändsticka mellan sitt och kompisens finger. Här gällde det att samarbeta , våga lita på och följa sin kompis.

lek.

Vi sätter upp ett vindskydd, det är inte så lätt och ett långt rep hade vi.

vindskydd

Det blev sagoläsning och frukt i vindskyddet.

saga

Här byggs det en koja, barnen hade svårt att få fast ett fönster.

skogslek

Pinnar, grenar och stora stockar, ja tänk så mycket man kan göra med detta.

lek3

Nu börjar det kurra i barnens magar även i pedagogernas magar. Här är det full fokus på att sätta ihop ett stormkök.

kök

Mat smakar helt otroligt bra utomhus även om det bara är en stekt korv.

skogen

Vi avslutade dagen i skogen med att slå en tärning och sen skulle barnen göra olika aktiviteter beroende på vilken siffra träningen hamnade på. Sen gick vi hem till förskoleklassen

lek 4

Ha en bra vecka och njut av en mumsig äpplepaj.

Jeannette och Kerstin

Kommentarer

Kategorier