Gott och blandat.(4)

Publicerad: 2015-03-02 15:05

Hej!

Förra veckan var en riktig mattevecka, vi jobbade med  formerna på olika vis. Barnen gick på formjakt med ipaden både inomhus och utomhus. Vid lunchen hittade barnen olika former överallt. Det blev konstverk med de olika formerna, det är lätt med kvadrat,cirkel, triangel men sen kommer den svåra säger barnen: rektangel. Vi har också haft gympa och då blev det lekar och blandade stationer. Det var en hel del utelek och det var aktiviteter i varje hörn med att gräva i sandlådan, cykla, spela handboll och gunga.

Denna veckan kommer att vara väldigt händelserik: på onsdag är det disco på hela skolan med solglasögontema. På torsdag är Kerstin och Jeannette på utbildning, vikarie och en pedagog från stjärngruppen kommer att vara i hjärtgruppen. På fredag så ska vi åka bussen in till Scala-biografen och se på "ordfångaren", kul och undra vad som kommer att hända där. Som sagt en dag är inte den andra lik i förskoleklassen.

Här är det full aktivitet i sandlådan.

sandlådan

Man behöver inte bara gräva i sandlådan, det går bra att sola också.

sova

Härligt att ta hög fart på gungan.

gunga

Här räknas det kvadrater,cirklar,trianglar och rektanglar. Sen gällde det att måla formerna i rätt färg.

former

Här skapas det konstverk med hjälp av de olika formerna.

konstverk

Här blev det en stor rektangel med hjälp av click-click.

rektangel

Nu hoppas vi våren är på väg, även om det inte känns så just idag med snöblandat regn. Ha en bra vecka och glöm inte att se andra chansen i melodifestivalen på lördag.

Kerstin och Jeannette

Kommentarer

Kategorier