Loopar, programmering och bokfest!

Publicerad: 2017-12-06 22:47

I slutet av november var vi på Ystad bibliotek för att lyssna på föreställningen Allt i loopar. Barnen blev väldigt intresserade av Dan Svenssons loop maskin och alla ville prova den! Det blev en upplevelse med många olika ljud!

Det blev bokfest då vi i F-3 kom upp till hela 711 lästa böcker! Bra jobbat tycker vi och hoppas alla fortsätter läsa. Detta firade vi med att alla lärare läste varsin sida ur en bok till alla barnen, vi sjöng låtar från våra favorit barnböcker och hade disco i bandyrinken utomhus! 

Ibland leker vi på den nya lekplatsen och ibland på den gamla. När det har regnat hittar vi på vattenlekar.

Vi har fortsatt med språk- och mattelekar där vi bland annat har ritat siffror i magisk sand, spelat orddomino, lagt mönster, spelat tärningsspel, jämfört långa och korta ord, läst våra namn baklänges m.m.

Något som blir mer och mer aktuellt och som barnen tycker är roligt är programmering. Denna gång provade vi arbeta två och två med en programmeringsapp på våra iPads.

Det blev spännande dagar för alla gosedjur som fick följa med till skolan. Vi presenterade gosedjuren för varandra, lekte med dem i idrottshallen, hade nallematte, ritade av dem och skrev om dem till våra gosedjurs böcker.

Inför december månad samarbetade vi och skapade en gran som vi kommer att ha till vår vänskapskalender vi kommer att öppna under december månad. Vi kommer att läsa vänskapskalendern med hjälp av QR koder.

Det var kul att se så många föräldrar på barnens vernissage av det vi arbetat med under temat närmiljön. Kika gärna in och kolla vad vi arbetar med nu! 

Kommentarer

Kategorier