Smått och gott!

Publicerad: 2015-08-26 09:10

Hej alla barn och föräldrar!

Nu har era barn gjort en vecka i förskoleklassen, ja dagarna går fort. Det har varit mycket lek med lego, click-click, leka med utklädningskläder och ritande. Ja, en dag är inte den andra lik här i förskoleklassen. Det är många nya kompisrelationer som har dykt upp. Vi pratar mycket om kompisar och jobbar med detta genom tex leka blinkleken, göra hjärtan på alla barn, se film och mycket annat som är gruppstärkande.

Vi har även hunnit med att räkna och sjunga på engelska, barnen kan redan många färger på engelska. Det har också varit en del prat och jobbande kring barnens födelsedag. Läsa böcker är något som vi också gör nästan varje dag. Vi kommer också att gå till vårt bibliotek så att barnen får låna böcker till förskoleklassen.

Här är det lek med playmobil.

bokstäver

Tänk var kul det är med papplådor.

låda

Ute är vi varje dag och leker ibland har vi cyklarna ute , ibland så är vi på tarzanbanan, konstgräsplanen, skogen eller på den nya lekplatsen.

utelek

Här leker vi blinkleken, det var många saker att tänka på titta på kompisen,blinka och var ska jag sitta.

blinklek

Barnen ritar hur det ser ut i naturen och hur vädret är den dagen de fyller år, då blev det att vi pratade om årstider.

rita

Bokstäver finns överallt, till och med på pusslet.

blinklek

Här byggs det för fullt med click-click och ibland efter instruktion eller så bara byggs det utefter fantasin.

click-click

Här är de härliga hjärtbarnen.

hjärtan

Tänk på att det är föräldrarmöte på måndag den 31 augusti kl 18.30, vi börjar i matsalen sen går vi ner till förskoleklassens lokaler. Har ni några frågor eller undringar  så kan ni lägga en lapp i vår "rosa postlåda" som står i hallen. VÄLKOMNA!

Ha en bra vecka och var rädda om varandra!

Jeannette och Kerstin

Kommentarer

Kategorier