Vi är unika

Publicerad: 2018-03-27 16:53

Vi har under några veckor arbetat med temat Vinter OS. Vi har lärt oss om OS ringarna, värdlandet Sydkorea, olika vintersporter, mäta hopp, vad är bra att tänka på för att kroppen ska må bra, gjort maskotar och mycket, mycket mer! Vi avslutade temat med att tåga med våra flaggor till idrottshallen där vi fick prova på lite OS grenar. Vi provade på "ishockey", "skeleton", "skidskytte", "snowboard" och "curling". Sen var det dags att åka hem till Sverige igen. Flygresan gick bra och vi kunde senare på eftermiddagen berätta om våra upplevelser till våra föräldrar och visa runt dem vad vi gjort.

Det är väl ingen som missat att det har varit Melodifestival! Vi har lyssnat på låtarna, shufflat och lämnat in våra hjärteröster. Hur vi hade röstat kunde vi sedan se på ett stapeldiagram och resultatet blev... Samir och Viktor!

När vi arbetade med bokstaven F så lekte vi bland annat Fruktsallad, Färg och familj, Farbror lejon och Fem leken. Något som också börjar på F är den Fria leken. Kommer man inte på något att leka så finns det väskor med lite olika språk-och matte lekar. Just nu är kortspel och playmobil populärt!

Sen kom det lite mer snö och då passade det bra att göra egna snöflingor. Det klipptes och klipptes och de blev lika unika som riktiga snöflingor. 

Det har erbjudits olika aktiviteter på rasterna och denna månaden har det varit bland annat två tipspromenader. Den första tipspromenaden bestod av foton på personal på skolan när de var barn. Det var lite svårt men roligt att se att även de vuxna varit barn! Den andra tipspromenaden handlade om Melodifestivalen.

Det är lyx att ha ett bibliotek runt hörnet! Här är eleverna på jakt efter nästa bok att sätta tänderna i. Det är kul när eleverna själva tipsar om bra böcker de läst.

Vi har provat på garnmålning och det var inget alster som blev den andra lik. Det var som att öppna ett paket och bli övverraskad över resultatet.

Vi kombinerade språk-och mattelek med programmering tillsammans med Blue-bot robotar. Vi tränade på problemlösning och samarbete.

Vi har haft önskevecka i matsalen och det avslutades med en efterrätt som många uppskattade.

Vi smakar även på ljud och ord och experimenterar med språket.

Vi har firat Rocka sockorna dagen och hyllat olikheter. Som en elev sa, -Så tråkigt om vi alla hade sett likadana ut. Vi har läst böcker och kollat på filmklipp som berör ämnet och självklart sjungit Rocka sockorna sången som vi även hade tecken till. Dem som ville kunde färglägga målarbilder på sockor på rasten. De hänger nu i matsalen och påminner oss om hur fint det är med olikheter.

Ett populärt inslag när Ulrika kommer till oss är att leka gissa vad som tecknas. Eleverna turas om att hjälpa till och det är full fokus.

Vi längtar efter mer vårväder och försköker skynda på den lite med bl.a. vårpyssel. Det skapades kycklingar, ägg, harar m.m. Nu får vi ha lite vår inomhus i alla fall! Påsken hör till våren och vi bjöds på påskbuffé i skolans restaurang. Det njöts av maten och några valde att leka äggpickning. Fredagen på den stilla veckan avslutades med lite trevligheter. Eleverna kunde välja om de ville pyssla, leka påsklekar och gå tipspromenad. Tillsammans med de andra i F-1 sjöng vi vårsånger.

Vi önskar alla ett härligt lov och ses igen tisdagen den 3 april!

Kommentarer

Kategorier