Julmys Marietorp 20171129

Publicerad: 2018-03-02 10:25

I slutet av november månad åkte vi i Alen, tillsammans med Kastanjen och Eken, till Marietorp. Vi startade dagen med samling runt den öppna elden och vi fick göra vår egen glögg.

Vi luktade på de olika kryddorna och eleverna hjälptes åt att hälla i de olika ingredienserna i kastrullen. Intressant att se hur kryddor ser ut och hur de luktar, bland annat nejlika och kardemumma.

Vi blev delade i två grupper. Detta för att halva gruppen skulle få göra fågelmat av kokosfett och solrosfrön. Medan andra halvan fick upptäcka skogen och se vad som fanns där.  

Fågelmaten gjorde vi genom att smälta kokosfett med hjälp av ett spritkök. Eleverna hade fått lägga pepparkaksformar i en plastform och sedan strö över solrosfrön. När allt kokosfett hade smält hälldes det ner i plastformen och sedan fick det stå för att svalna.

Dagen bjöd också på krabelurer som vi stekte över öppen eld. Till lunch blev det hamburgare vilket i vanlig ordning var populärt hos eleverna. I övrigt hade vi en fin dag med bra väder. Vi avslutade dagen med dans kring granen.

Kommentarer